АМЕРИЧКИ КОНГРЕС ЗАДАО ЈАК УДАРАЦ: Изгласан предлог закона којим се Кини одузима статус земље у развоју

Ђ.Г.

28. 03. 2023. у 07:15

ПРЕДСТАВНИЧКИ дом америчког Конгреса једногласно је гласао за предлог закона којим се Кини одузима статус земље у развоју, пише лист Хил.

АМЕРИЧКИ КОНГРЕС ЗАДАО ЈАК УДАРАЦ: Изгласан предлог закона којим се Кини одузима статус земље у развоју

Амерички конгрес, Фото АП

Предлог закона налаже државном секретару да "тражи" статус НРК од "земље у развоју" до вишег средњег прихода, високог прихода или статуса развијене земље у међународним организацијама које укључују и Сједињене Државе и Кину.

Поред тога, шеф Стејт департмента такође треба да обезбеди да НРК не добије помоћ или повластице због свог статуса земље у развоју.

Аутори иницијативе сматрају да Кина непотребно користи свој статус добијањем развојне помоћи и кредита од међународних организација.

Раније је радио Спутњик јавио да је Кина објаснила зашто САД губе утицај у свету.

БОНУС ВИДЕО: "НОВОСТИ" НА УЛИЦАМА ПАРИЗА - Поново масовне демонстрације - француска престоница у хаосу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

"ГОВОРИЛИ СУ МИ ДА СЕ НЕ УДАЈЕМ ЗА СРБИНА" Туркиња Дилара нашла је срећу са Александром - један наш обичај још јој је чудан

ТУРКИЊА Дилара Давидовић већ пет година живи у Босни, у Брчком. Удала се за Александра, имају девојчицу и многи сматрају да се савршено уклопила.

28. 05. 2023. у 08:48

Коментари (1)

ЂОКОВИЋ СЕ МАЛО НЕРВИРАО, АЛИ - УСПЕО! Новак преко америчког Србина до другог кола Ролан Гароса (ФОТО)