ПОСЛЕДЊА ЛИТУРГИЈА У КИЈЕВСКОЈ ЛАВРИ: Митрополит најавио штрајк глађу

Novosti online

26. 03. 2023. у 16:14

ПОГЛАВАР канонске Украјинске православне цркве (УПЦ) митрополит Онуфрије служио је у недељу богослужење у Кијево-печерској лаври, чије храмове, по наређењу власти, црква треба да напусти већ 29. марта саопштила је УПЦ. Митрополит запорошко-мелитопољски Лука објавио је штрајк глађу поводом прогона монаха из Лавре.

ПОСЛЕДЊА ЛИТУРГИЈА У КИЈЕВСКОЈ ЛАВРИ: Митрополит најавио штрајк глађу

Кијевска лавра, Фото архива

 - У светој обитељи је у току јака молитва. Свет не постоји захваљујући разговорима, већ молитвама. Молим вас, браћо и сестре, да се молите за братију манастира, како би они овде могли да наставе да служе и узносе своје молитве и убудуће - рекао је митрополит Онуфрије окупљенима.


У међувремену, митрополит запорошко-мелитопољски Лука (Коваљенко) најавио је да ће од понедељка, 27. марта штрајковати глађу, све до 29. марта.

 - Као верник, не као епископ, не могу да гледам како се клевета наша Црква, како се реликвије претварају у експонате. Шта да радим? Позвао бих све да наметнемо себи пост. Не данас, него од понедељка, уторак, среда, непосредно пре 29. марта да прогласимо штрајк глађу, у световном смислу... Проглашавам штрајк глађу у знак подршке Кијево-печерској лаври - рекао је митрополит Лука у на Фејсбуку.

Како је саопштила Национална историјско-културна установа "Кијево-печерска лавра", од овог датума престаје да важи уговор о закупу закључен 2013. године, па монаси морају да напусте све просторије које су им предате.

(Спутњик)

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (1)

Како су се посвађали Славко Штимац и Бата Стојковић - Данило је потом свакога дана РАДИО ЈЕДНО ТЕ ИСТО