ТРАМП ИЗВУКАО КЕЦА ИЗ РУКАВА: Показао доказ који га ослобађа кривице

П. З. С. / риа.ру

23. 03. 2023. у 00:30

БИВШИ председник САД Доналд Трамп затражио је да се прекине кривично гоњење због исплате новца порно-глумици Сторми Данијелс, објављујући документ који наводно потврђује да је његов бивши адвокат Мајкл Коен самоиницијативно „платио“ њено ћутање.

ТРАМП ИЗВУКАО КЕЦА ИЗ РУКАВА: Показао доказ који га ослобађа кривице

Фото: ЕПА

- Погледајте шта је искрсло – писмо Коеновог адвоката Федералној изборној комисији. Потпуно је ослобађајуће и требало би одмах да прекине лов на вештице који окружни тужилац Менхетна спроводи. Коен признаје да је то сам урадио. Окружни тужилац мора да настави да кривично гони починиоце како би људи могли да шетају улицама Њујорка, а да не буду убијени“, написао је Трамп на друштвеној мрежи на Truth Social.

У прилог својим речима објавио је писмо Стивена Рајана, саветника Коена, од 8. фебруара 2018. године, послато Комисији. У њему Рајан наводи да је пре почетка председничких избора 2016. његова клијентица из сопствених средстава платила око 130.000 долара Данијелс, која се у документу помиње под њеним правим именом - Стефани Клифорд. У писму се такође наглашава да ни Трампова организација, ни његов предизборни штаб, нису били директно или индиректно укључени у трансакцију.

Случај је везан за исплату велике суме 2016. године порно-глумици Сторми Данијелс за њено ћутање о афери са Трампом, која се наводно догодила неколико година раније.

Трампов тадашњи адвокат Мајкл Коен, коме је Трампова организација надокнадила трошкове као судске трошкове, наводно је преко једне лажне фирме пребацио сто тридесет хиљада долара. И сам бивши председник негира везу са Данијелс и било какво кршење пореских закона са његове стране. Трампова одбрана покушава да докаже да је Коен деловао самоиницијативно.

Тиме Трамп ризикује да постане први амерички лидер у историји који ће се суочити са кривичним пријавама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (1)

КАКО ЈЕ ГАГА УМАЛО ДОБИО БАТИНЕ ОД ПАЈЕ: Дошао на снимање пијан, једга говори текст... Вуисић био прек, Бата Стојковић се НИЈЕ извукао