ПЕНТАГОН ГОТОВО СИГУРАН: Украјинске снаге ће тешко моћи да протерају Русе са своје територије 2023. године

Ђ.Г.

21. 03. 2023. у 11:04

ЗА УКРАЈИНУ ће бити изузетно тешко да протера руске снаге са своје територије 2023. године, али сукоб није замрзнут, рекао је Марк Мили, шеф Комитета начелника штабова Пентагона.

ПЕНТАГОН ГОТОВО СИГУРАН: Украјинске снаге ће тешко моћи да протерају Русе са своје територије 2023. године

Фото Танјуг/АП

- Ово (избацивање руских трупа) је веома тежак задатак. Није немогућ, али изузетно тежак. А у свету вероватноћа, мислим да то није вероватно - рекао је Мили, а цитирао Политико.

Према његовом мишљењу, тренутно ниједна од страна у сукобу, вероватно, не може да постигне политичке циљеве војним путем, војска верује да ће таква „држава“ опстати још неко време. Он је, међутим, појаснио да сукоб не сматра замрзнутим.

Русија је 24. фебруара прошле године покренула војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу, пренела је РИА.

БОНУС ВИДЕО: Посланици француске скупштине химном спречавају премијерку да говори

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

РУСИ УПОЗОРАВАЈУ: Запад хоће рушење Вучића!

АМБАСАДОР Русије у Србији Александар Боцан-Харченко оценио је данас да је поклапање ескалације ситуације на Косову и Метохији са протестима у Београду „очигледан притисак“ на српско руководство и да је „циљ Запада промена политике Србије“.

03. 06. 2023. у 15:03

Коментари (0)

ДАМА И У ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Тина из серије Позориште у кући - Удати се у 18. години значи лишити се великог дела младости