ПОСЛЕ МЕТЕ И АМАЗОН ОТПУШТА РАДНИКЕ: У овом таласу, укида се 9.000 радних места

И.С.

20. 03. 2023. у 23:01

КОМПАНИЈА за интернет продају Амазон, објавила је да ће отпустити још 9.000 радника. Извршни директор Енди Џеси, најавио је овај потез управе у допису запосленима. Почетком године Амазон је већ укинуо 18.000 радних места због, како је тада наведено, суморних економских изгледа. За утеху, управа компаније поручује да "ће Амазон наставити да запошљава у неким стратешким областима", објавио је немачки магазин Шпигл.

ПОСЛЕ МЕТЕ И АМАЗОН ОТПУШТА РАДНИКЕ: У овом таласу, укида се 9.000 радних места

Фото: Танјуг/АП

Пре само неколико дана и Мета, у оквиру које послује друштвена мрежа Фејсбук, најавила је отпуштање 10.000 запослених. Ова компанија оснивача Марка Цукеберга, пре четири месеца, укинула је 11.000 радних места.

Талас отпуштања недавно је настављен Закерберг је, иначе, ову годину прогласио "Годином ефикасности" и рекао да жели да смањи трошкове за пет милијарди и доведе их на ниво, како је прецизирао, "негде између 89 и 95 милијарди долара".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

"НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

ЈАВНО тужилаштво за организовани криминал, као и браниоци који су ангажовани у новом поступку који се води против Дарка Шарића и других оптужених, како незванично сазнајемо, поднели су председнику Вишег суда у Београду захтев за изузеће судије Синише Петровића, који је постављен да са још двоје колега води главни претрес.

29. 05. 2023. у 14:03

Коментари (0)

ВОЈНИК КФОРА ЛЕГАО ДА ДРЕМНЕ: Погледајте апсурдну слику из Лепосавића (ФОТО)