"ПАО" ЛИЧНИ ДОКТОР ШЕФА КОЗА НОСТРЕ: За Денара набављао лекове неопходне за лечење карцинома

Ђ.Г.

08. 02. 2023. у 18:13

ИТАЛИЈАНСКИ карабињери ухапсили су Алфонса Тумбарела, доктора из Кампобело ди Мазара оптуженог да је годинама лечио Матеа Месину Денара током његовог бекства. Он се терети за спољно саучесништво у мафијашком удруживању и идеолошко фалсификовање. Лекар је лечио лажног Андреу Бонафедеа, под псеудонимом под којим се Маттео Мессина Денаро скривао да би се лечио против рака на клиници Ла Мадалена у Палерму, где је бивши бегунац ухваћен 16. јануара.

ПАО ЛИЧНИ ДОКТОР ШЕФА КОЗА НОСТРЕ: За Денара набављао лекове неопходне за лечење карцинома

Foto: Profimedia

Одредбу је наложио истражни судија Палерма Алфредо Монталто који је прихватио захтев тужиоца Мауриција де Лусије и заменика Паола Гвида. Према истрагама, лично је Алфонсо Тумбарело потписао рецепте и лекарске рецепте које је користио шеф, лажно регистрован на Андреу Бонафедеа да се подвргне лечењу туморске патологије од које болује, на терапијском путу који је трајао више од две године, са више од стотину здравствених рецепата и анализа.

Тумбарело је, наводи се у одредби, тако гарантовао куму не само услуге неопходне за озбиљне патологије од којих је боловао, већ му је обезбедио поверљивост у вези са његовим правим идентитетом , и стога му је омогућио да настави да избегава заробљавање.

Тужиоци су га уписали у регистар осумњичених од 17. јануара, дан након хапшења мафијашког боса Кастелветрана. Последњих недеља извршен је упад у ординацију и доктора су већ саслушали истражитељи.

У лисицама је завршио и фактотум Месине Денаро, Андреа Бонафеде, рођак и имењак геодета који је већ био у затвору који је свој идентитет позајмио куму. Тужиоци га оспоравају због помагања и подржавања казне отежане тиме што је фаворизовао Коза Ностру.

Бонафеде се, према тужиоцима, побринуо да прикупи рецепте за лекове и клиничке тестове које је Тумбарело направио на име свог рођака, да лекару достави здравствену документацију коју је шеф повремено добијао током лечења, чиме је такође допринео да се прави идентитет „пацијента“ чува у тајности и да му се дозволи да настави у бекству.

(rainews)

БОНУС ВИДЕО: СПАШЕНА ПОСЛЕ 40 САТИ У РУШЕВИНАМА - Спасиоци у Салкину у Сирији извлаче исцрпљену девојчицу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

ЕСКАЛАЦИЈА У ПАРИЗУ: Паљевине и хапшења на све стране