Хугербетс није предвидео први, нити остале земљотресе у Турској и Сирији (ИСПРАВКА)

Новости онлајн

07. 02. 2023. у 20:18

ТВИТ извесног псеудонаучника Франка Хугербетса у ком "предвиђа" земљотресе у Турској и Сирији привукао је много пажње, те су га пренели многи медији, па и наш. Међутим, он је неистинит, као и друга објава на исту тему и с истим тврдњама пар дана касније.

Хугербетс није предвидео први, нити остале земљотресе у Турској и Сирији (ИСПРАВКА)

Фото: АП

На то нам је указао портал Раскринкавање.ба у својој анализи.

Након тога смо и други спорни твит и нетачне тврдње уклонили из нашег оригиналног текста, односно наслова.

Подсетимо, Хугербетс је изазвао велику пажњу у јавности након што је велики земљотрес погодио Турску јер је 3. фебруара на Твитеру објавио да ће ову земљу погодити потрес јачине 7,5 степени Рихтера. Ови наводи су чисто манипулисање чињеницама, јер не постоји научни доказ који би поткрепио могућност да један човек заиста може да буде у стању да предвиди природну катастрофу, без да има упориште у научним доказима.

Такође, његов твит у ком најављује још катастрофалнији земљотрес 8. фебруара, о чему је било речи у овом нашем тексту који је исправљен према смерницама Раскринкавања, такође није никакво предвиђање земљотреса, нити се земљотреси могу предвидети. Није научник, нити сеизмолог, а тврдње да је сеизмичка активност повезана са положајем планета нису научно утемељене.

Непомињањем ових чињеница приликом извештавања о његовом твиту, изостављене су информације битне за контекст приче о наводном предвиђању земљотреса.

Извињавамо се читаоцима на преношењу непроверених информација.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ЗАШТО НИСАМ НИШТА ПОТПИСАО? Председник објаснио: Радићемо на имплементацији до наших црвених линија

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић објаснио је због чега није потписао ништа, али да је Србија спремна да ради на имплементацији до својих црвених линија.

19. 03. 2023. у 11:19

Коментари (0)

НАКОН ВУЧИЋЕВИХ ПИТАЊА МУК: Председник о лажним патриотама (ВИДЕО)