"ОНИ СЕ НИШТА НЕ ПИТАЈУ" Ако Европа неће да купује руску нафту - неће ни одређивати њену цену

Новости Онлајн

06. 02. 2023. у 13:38

РЕФЕРЕНТНА цена за руску нафту може се формирати само на оним тржиштима на којима се она продаје, рекао је Игор Сечин, генерални директор „Росњефта“ на Индијској енергетској недељи енергије у Бангалору.

ОНИ СЕ НИШТА НЕ ПИТАЈУ Ако Европа неће да купује руску нафту - неће ни одређивати њену цену

Фото: AP Photo/Sue Ogrocki

Коментаришући санкције ЕУ против руске нафте, он је цитирао Књигу Проповедника.

- Што се тиче прогноза цена и испорука из Руске Федерације, не би требало да буде превише узбуђења око попуста. Мислим да стручњаци знају како да реше та питања. Тржиште прихвата све комерцијалне трансакције, укупност тих трансакција на крају даје процењену вредност која се користи за калкулације. Дакле, ако руска нафта не буде улазила на европско тржиште, онда неће ни постојати референтна цена за руску нафту која не улази - рекао је Сечин.

- Референтне цене ће се формирати тамо где заправо иде нафта. У првој фази, по свему судећи, мораћемо да одустанемо од фјучерса, обрачуне у фјучерсима, како бисмо прилагодили ове тржишне показатеље - објаснио је Сечин.

- У целини, одавно је записано у Проповеднику: „Што је криво не може се исправити, а што недостаје не може се избројати“ - нагласио је шеф „Росњефта“.

Сједињене Америчке Државе, заједно са савезницима, од 5. фебруара забрањују својим компанијама и грађанима да поморским путем превозе руске нафтне деривате који се не уклапају у граничне цене – 100 долара по барелу за нафту којом се тргује по премијум цени и 45 долара за нафту којом се тргује уз попуст.

БОНУС ВИДЕО: ПРВИ "ЛЕОПАРД" ТЕНКОВИ СТИЖУ У УКРАЈИНУ - Транспорт са аеродрома у Канади

(Спутњик)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

ДОКТОРСКА ДИСЕРТАЦИЈА МИЛОША ЈОВАНОВИЋА: НАТО агресију 2010. називао војна интервенција