ОДБРАНА РИМА ОД ДИВЉИХ СВИЊА: Због незваних гостију који се крећу у крдима, изграђене жичане ограде

Милица Остојић (Рим)

03. 02. 2023. у 18:48

ВИЂАЛИ смо их испред болничких капија, на Тргу Светог Петра у Риму, на улицама, на тротоарима, око контејнера дошле по оброк већ навикле да их тамо чека или у кесама баченим около са остацима хране, у највећем римском парку Вила Памфили где дневно борави на хиљаде људи који иду у шетњу са децом или џогирају, испред основних школа, у најпознатијој туристичкој зони Трастевере где дође на хиљаде туриста.

ОДБРАНА РИМА ОД ДИВЉИХ СВИЊА: Због незваних гостију који се крећу у крдима, изграђене жичане ограде

Фото: М. О.

Процене су у да у провинцији града и Риму има око 25.000 дивљих свиња, а у региону Лација између 80 и 100.000. Јуна месеца 2022 године од њих 72.000 половина је убијена због ванредног стања свињске куге. Због незваних гостију који се крећу у крдима, читаве породице дивљих свиња, изграђене су жичане ограде на бројним местима где је установљено да отуда улазе у град, понајвише на северном делу Рима, шумовитом делу где живе, где се размножавају у огромним количинама.

Шта се све није покушавало, а онда се њихове породице пред препрекама преселе у друге зоне и изненаде Рим. Тако су сада општина Кампидољо и Оделење за заштиту Амбијента одлучили да ургенто реагују и издвојена је сума од 150.000 евра да се изгради чврста метална ограда у једном делу града који се граничи са природном резервом, одакле су кренуле да излазе читаве породице у град, јер је постојећа ограда слаба и не представља било какву баријеру за њихов улазак.

То не би била вест да није реч о главном путу са четири траке који води на морску обалу, лето стиже и опасност од њиховог изласка и судара са аутомобилима је огромна. Изградиће се јак жичани зид у дужини од 2,5 километра, икресати шибље у којем се скривају или живе, све то треба да буде готово до лета.

То је већ који по реду покушај одбране града од дивљих свиња, и поред таквих ограда сведоци смо великог броја инцидената, у судару са аутомобилима или са моторбициклом у изнендном изласку на улице. За Божић дуж Тибра шетају туристи и изненада пред њих излази читаво крдо дивљих свиња, ни мање ни више двадесет. Власницима паса саветује се да држе своје куце у шетњи на ланцу јер се догодило не једном да жена изведе пса у шетњу, буде нападнута од дивље свиње у покушају да одбрани пса.

И увек постоји и она друга страна медаље, анималисти протествују да се дивље свиње затварају у кавезе а о убијању да и не говоримо, није да су се једном сукобили са снагама јавног реда које су кренуле у лов на незване госте усред града.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

ЈЕЗИВА ФОТОГРАФИЈА: Пронађена у близини православне цркве у Винковцима - Срби обешени о дрво (ФОТО)

У БЛИЗИНИ православне цркве у Винковцима пронађена је језива фотографија на којој је написано "Serbian family tree" (српско породично стабло), а на којој су нацртани лешеви обешени о дрво, саопштила је Драгана Јецков из СДСС-а у Сабору.

22. 03. 2023. у 12:24

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

У СЕРИЈАМА БИО ХИПОХОНДАР: У стварном животу потпуно другачији - људи се изненаде кад чују чиме се глумац бавио

ГЛУМЦА Душана Почека сви се сећамо из популарних серија Синише Павића у којима је глумио џангризаве умишљене болеснике. У стварности је, поред глуме, био знатно другачији, а многи се изненаде када сазнају за његова интересовања.

23. 03. 2023. у 09:08

Коментари (0)

НА СВОЈОЈ КОЖИ САМ ОСЕТИЛА Петра Дивац проговорила о проблемима које је имала јер је УСВОЈЕНА