ЗАШТИТА ЕВРОПСКЕ АМАЗОНИЈЕ: Пет милиона евра за обнову Муре, Драве и Дунава

Б.Б.

02. 02. 2023. у 20:56

СВЕТСКА организација за заштиту природе - WWF је обезбедила пет милиона евра за реватилазизацију четири подручја у Европској Амазонији, то јест у обнову Муре, Драве и Дунава у Хрватској, Словенији и Србији.

ЗАШТИТА ЕВРОПСКЕ АМАЗОНИЈЕ: Пет милиона евра за обнову Муре, Драве и Дунава

Фото ЦЗК Костолац

Главна тема овогодишњег Светског дана мочварних станишта, који се на данашњи дан обележава још од 1971. године, јесте ревитализација река, саопштио је ова светска организација.

Мочварна станишта су дом за чак 40 одсто свих врста, као и за више од милијарду људи у свету чија добробит директно зависи од њих, због тога су инвестиције попут ове за Европски Амазон, од изузетне важности. Једино тако можемо да се суочимо с климатском и кризом биолошке разноврсности односно да остваримо одрживи развој - навели су светски стручњаци.

У Специјалном резервату природе Горње подунавље биће рађено на конверзији из плантажа хибридне тополе у аутохтону хетерогену плавну шуму и истражено како ће се подручје природно ревитализовати.

БОНУС ВИДЕО - ОАЗА НЕТАКНУТЕ ПРИРОДЕ: На Крчединској Ади животиње слободно шетају и живе заједно

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ЦЕО ГОВОР ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Дајте да покушамо да сачувамо мир - не дајући ни срце, ни душу, ни кичму наше земље и нашег народа

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се данас народу окупљеном на Тргу Светог Ђорђа у Сомбору, на централној државној манифестацији поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године. Његов говор преносимо у целости.

24. 03. 2023. у 20:48

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

ШОЈГУ: Муниција с уранијумом нарушиће здравље украјинских војника, као на КиМ 1999. године

РУСКИ министар одбране Сергеј Шојгу упозорио је данас да ће муниција са осиромашеним уранијумом, коју Велика Британија планира да пошаље Украјини, озбиљно негативно утицати на здравље украјинских војника који је буду користили, као што је то био случај са војницима НАТО-а на Косову и Метохији 1999. године.

22. 03. 2023. у 09:08

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу! Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ СЕ ПОЛИО БЕНЗИНОМ И ЗАПАЛИО ЗБОГ ДРЉАЧЕ: "Целог живота се борим против Срба, а он пева у мом селу!" Бора није могао да разуме мржњу

ХРВАТ Стојан Целишчак (1970), учесник рата у којем се распала бивша Југославија, полио се бензином, а потом запалио у знак протеста јер је познати српски певач Бора Дрљача, имао концерт у његовом родном месту Лепавина, надомак Костајнице.

25. 03. 2023. у 14:45

Коментари (0)

АМЕРИКАНЦИ ПРАВЕ ЈЕДАН БЛОК УНУТАР ЕВРОПЕ: Председник открива шта ће се у наредном периоду дешавати на политичкој сцени