ДЕЧАК (13) СЕ УБИО ЈЕР СУ МУ СЕ ПОДСМЕВАЛИ ШТО ЈЕ ГЕЈ: Ужас у Француској, очајна мајка поручује - могао је да буде спасен (ВИДЕО)

Г. ЧВОРОВИЋ, од сталног дописника "Вечерњих новости" - ПАРИЗ

30. 01. 2023. у 18:07

ШКОЛА је могла да уради више, поручила је у понедељак пред медијима уплакана мајка тринаестогодишњег дечака Лике који је почетком јануара извршио самоубиство због малтретирања одређене групе ученика зато што је хомосексуалац.

ДЕЧАК (13) СЕ УБИО ЈЕР СУ МУ СЕ ПОДСМЕВАЛИ ШТО ЈЕ ГЕЈ: Ужас у Француској, очајна мајка поручује -  могао је да буде спасен (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин Јутјуб - TF1 INFO/Твитер

Мали Лика је дигао руку на себе 7. јануара у стану где је живео с мајком, у месту Гобле у области Вож, на истоку Француске. Државни тужилац је поручио да су му се четворо ученика, међу којима су два дечака и две девојчице, подсмевали, од септембра. Поменутих четворо ученика иде у исти разред у који је ишао и Лика.

Његова мајка Северин (35) је скренула пажњу школи када су почеле непријатности, деца су опоменута, али од тога се очигледно није отишло даље.

- Жао ми је, могао је да буде спасен, а нико га није спасао – истакла је мајка у понедељак у присуству адвоката.

Четворо поменутих чека суђење на пролеће, да би се утврдило коју су улогу имали у вршњачком насиљу које је резултирало самоубиством њиховог школског друга.

Мајка каже да је очајна, али да жели да се поменутој деци пружи прилика.

- Нека им ово буде наук да размисле, да се покају, да се никада слично више не деси – казала је.

Мајка несрећног дечака је поручила и да сада само жели да њен син почива у миру, док она намерава да се посвети друштвено-корисном раду при школама с циљем да се предупреди дечје насиље. За остало ће се, каже, побринути суд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

ОСАМ ОД 10 ВОЗАЧА НИЈЕ ЗНАЛО: Грешка која може да доведе до озбиљног ОШТЕЋЕЊА аута