"ЦРНИ ЛЕД" НАПРАВИО ХАОС У ЦЕЛОЈ ЗЕМЉИ: Због ледене кише отказана школа у деловима Немачке, велики број саобраћајних несрећа (ФОТО)

Новости онлине

19. 12. 2022. у 10:00

ШИРОМ Немачке има проблема због "црног леда" који се појављује на путевима и тротоарима. Метеоролози су издали упозорења за скоро целу земљу, настава се отказује, има прекида у ваздушном и железничком саобраћају, а на путевима је био и велики број саобраћајних незгода у којима има и погинулих.

ЦРНИ ЛЕД НАПРАВИО ХАОС У ЦЕЛОЈ ЗЕМЉИ: Због ледене кише отказана школа у деловима Немачке, велики број саобраћајних несрећа (ФОТО)

Фото: AP Photo/Michael Probst

Немачка метеоролошка служба (ДВД) издала је оштра упозорења на опасне временске услове због ледене кише која изазива стварање готово невидљивог слоја леда на тлу. Упозорења су издата за делове свих немачких савезних држава. Због поледице су могући застоји, а путеви и пруге местимично би могли бити непроходни.

Лед се формирао на тлу прво на западу и северозападу земље, а потом и у централном делу. На североистоку и истоку током дана биће распрострањена и киша која се леди, наводи ДВД. У Северној Рајни-Вестфалији ситуација се и даље смирује.

Фото: AP Photo/Michael Probst

ДВД саветује да избегавају боравак на отвореном колико год је то могуће, а они који данас морају да користе аутомобил су позвани да прилагоде начин вожње. ДВД такође саветује возаче да напуне резервоаре и са собом понесу ћебад и топле напитке.

Због опасног времена настава је отказана у низу округа у Доњој Саксонији (укључујући Хановер и околину), Хесену, Рајни-Палатинат, а делимично је отказана настава у округу Бад Кисинген. У школама у Бремену присуство је обавезно тек од трећег часа.

Фото: AP Photo/Michael Probst

Широм Немачке забележен је велики број саобраћајних несрећа повезаних са временским приликама, које су резултирале са неколико повређених и погинулих.

Двадесетпетогодишњи возач погинуо је у несрећи на ауто-путу 27 између Бремена и Хановера. Портпарол полиције рекао је ујутру да је аутомобил скренуо са пута због клизавог коловоза. Несрећа је изазвала саобраћајни колапс. У несрећи на снегом прекривеном и залеђеном путу у Холцхаузену (округ Рајн-Лан) погинуо је и тракториста.

У Офенбаху код Франкфурта аутобус јавног превоза ударио је у дрво због "црног леда" на путу. У несрећи је повређено 12 особа, а ватрогасци су на лицу места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

Како је легендарни Бата Живојиновић добио надимак Животиња