РУСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ: Нацисти обучавали украјинску децу за прављење експлозивних направа

П. З. С. / риа.ру

04. 12. 2022. у 17:04

У СТАНУ оснивача Северодоњецке ћелије једног од украјинских дечијих војно-патриотских клубова, официри руских специјалних служби пронашли су лутке, од којих су деца учена да праве импровизоване експлозивне направе, као и упутства за њихову израду, једну од рекли су за РИА Новости службеници који су извршили претрес.

РУСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ: Нацисти обучавали украјинску децу за прављење експлозивних направа

Фото: ФСБ РФРаније је објављено да су службе безбедности у згради друштвеног центра Украјинске гркокатоличке цркве, где је била пољска филијала добротворне фондације Каритас, пронашла друштвене игре са националистичким пристрасношћу и литературу о агресији СССР-а и модерне Русије. са седиштем у Северодоњецку, ослобођен током специјалне операције.

-Власник овог стана је Бондар Сергеј Алексејевич. Бондар је био оснивач војно-патриотског клуба „Каскада“ (огранак Северодоњецк – прим. аут.), чија је сврха била едукација нацистичке идеологије, припрема за терористичке активности, поседовање малокалибарског оружја и припреме за минско-експлозивне послове, рекао је саговорник агенције на лицу места.

Он је појаснио да се пропаганда нацизма одвијала, између осталог и на игрив начин, уз помоћ дечијих друштвених игара, осим тога, деца су вођена на практичну наставу, где су учила како да рукују малокалибарским и оштрим оружјем, као и како да праве импровизоване експлозивне направе.

-Деца су се припремала за терористичке акције. Постављање импровизованих експлозивних направа маскираних у дечије играчке, испод кућних апарата. Ево једне од ових играчака која је пронађена током оперативно-истражних радњи, рекао је обавештајац.

Према истрази, родитељи ђака су знали шта деца раде, пронађена је њихова писмена дозвола за похађање наставе у клубу, као и бројне фотографије са самих часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОД ЗЕМЉОМ НАЂЕНИ АРТЕФАКТИ ИЗ ПРВОГ ВЕКА: Стручњаци параћинског Завичајног музеја започели археолошка ископавања у насељу Глождак

ПОД ЗЕМЉОМ НАЂЕНИ АРТЕФАКТИ ИЗ ПРВОГ ВЕКА: Стручњаци параћинског Завичајног музеја започели археолошка ископавања у насељу Глождак

ВЕЋ неколико дана у насељу Глождак у Параћину, на захтев инвеститора који ту гради пословни објекат, овдашњи Завичајни музеј обавља археолошка ископавања.

14. 06. 2024. у 07:00

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

ХРВАТСКА БРУЈИ О КОНОБАРУ ИЗ НИША: Нашли су га - добио је паре

"УВЕК гледам све с позитивне стране, па тако и посао који радим. Осмех је мој мото. Научио сам да је све у животу онако како ти то сагледаш, ако се жалиш и стално си незадовољан, такав ти је и цео живот."

13. 06. 2024. у 21:30

Коментари (1)

СРАМ ВАС БИЛО! Енглези се баш плаше Србије, раде све да подигну тензије пред меч против орлова