РУСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ: Нацисти обучавали украјинску децу за прављење експлозивних направа

П. З. С. / риа.ру

04. 12. 2022. у 17:04

У СТАНУ оснивача Северодоњецке ћелије једног од украјинских дечијих војно-патриотских клубова, официри руских специјалних служби пронашли су лутке, од којих су деца учена да праве импровизоване експлозивне направе, као и упутства за њихову израду, једну од рекли су за РИА Новости службеници који су извршили претрес.

РУСКЕ СПЕЦИЈАЛНЕ СЛУЖБЕ ОТКРИЛЕ: Нацисти обучавали украјинску децу за прављење експлозивних направа

Фото: ФСБ РФРаније је објављено да су службе безбедности у згради друштвеног центра Украјинске гркокатоличке цркве, где је била пољска филијала добротворне фондације Каритас, пронашла друштвене игре са националистичким пристрасношћу и литературу о агресији СССР-а и модерне Русије. са седиштем у Северодоњецку, ослобођен током специјалне операције.

-Власник овог стана је Бондар Сергеј Алексејевич. Бондар је био оснивач војно-патриотског клуба „Каскада“ (огранак Северодоњецк – прим. аут.), чија је сврха била едукација нацистичке идеологије, припрема за терористичке активности, поседовање малокалибарског оружја и припреме за минско-експлозивне послове, рекао је саговорник агенције на лицу места.

Он је појаснио да се пропаганда нацизма одвијала, између осталог и на игрив начин, уз помоћ дечијих друштвених игара, осим тога, деца су вођена на практичну наставу, где су учила како да рукују малокалибарским и оштрим оружјем, као и како да праве импровизоване експлозивне направе.

-Деца су се припремала за терористичке акције. Постављање импровизованих експлозивних направа маскираних у дечије играчке, испод кућних апарата. Ево једне од ових играчака која је пронађена током оперативно-истражних радњи, рекао је обавештајац.

Према истрази, родитељи ђака су знали шта деца раде, пронађена је њихова писмена дозвола за похађање наставе у клубу, као и бројне фотографије са самих часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

НАМА ЈЕ СРБИЈА СВЕТИЊА, А ЊИМА ПОСЛОВНИК: Јака порука председника Вучића након хаоса који је правила опозиција

РАЗЛИКА између нас и њих је што је нама Србија светиња, а њима пословник. Ми смо показали да смо спремни и да чујемо и саслушамо све, а они нису у стању да чују ништа. Када год мисле да ће неког да заплаше, они морају да погледају себе у лице. Срећом, такве кукавице Србију не воде и никада је неће водити.

02. 02. 2023. у 13:42

ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

"ВИ ЈУНАЦИ ДА МЕ БИЈЕТЕ" Вучић оштро против опозиције - Надали су се капитулацији, сад кад виде да тога нема, пропало им је све

У СКУПШТИНИ Србије данас је дошло до инцидента када су након скандирања посланици опозиционих странака прекинули обраћање председника Србије Александра Вучића.

02. 02. 2023. у 14:04

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну