СЕКС ВАН БРАКА КРИВИЧНО ДЕЛО: За кршење закона у овој земљи ићи ће се у затвор

Танјуг

02. 12. 2022. у 09:47

ИНДОНЕЗИЈСКИ парламентарци ће овог месеца највероватније усвојити нови кривични закон по коме ће секс ван брака бити кривично дело са прописаном казном до једне године затвора, потврдио је заменик министра правде те земље.

СЕКС ВАН БРАКА КРИВИЧНО ДЕЛО: За кршење закона у овој земљи ићи ће се у затвор

Фото: Free Images Pixabay

Закон би се, ако буде усвојен, примењивао како на држављане Индонезије, тако и на странце, преноси Ротерс.

Законодавна реформа ће забранити суживот две особе које нису у браку, а нису у сродничким односима.

Вређање председника или државних институција и изражавање било каквих ставова који су супротни индонежанској државној идеологији такође ће бити кажњиво.

Противници новог закона изражавају забринутост због тога какву штету би правила могла нанети имиџу Индонезије као дестинације за одмор и улагања.

Десетине хиљада људи демонстрирале су против низа законских одредби, посебно против оних којима се регулишу морал и слобода говора и за које кажу да би ограничили грађанске слободе.

Заменик министра правде Индонезије Едвард Омар Шариф Хиариеј, рекао је за Ројтерс, да се очекује да ће нови кривични закон бити усвојен 15. децембра.

Нацрт закона има подршку неких исламских група, али противници указују да се тим документом угрожавају либералне реформе донесене након пада ауторитарног лидера Сухарта 1998. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РОДИЛА СИНА ОД 7,328 КИЛОГРАМА: Беба је превремена - нису смели да пусте јуначину да још расте (ФОТО)