ПИСМО-БОМБА АДРЕСИРАНО НА ШПАНСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Подигнут ниво безбедности

Новости Онлајн

01. 12. 2022. у 12:24

ПРЕМИЈЕР Шпаније Педро Санчез је у четвртак, 24. новембра, примио писмо које је слично ономе које је експлодирало у среду у амбасади Украјине у Мадриду, преноси шпански портал "Ел Паис.

ПИСМО-БОМБА АДРЕСИРАНО НА ШПАНСКОГ ПРЕМИЈЕРА: Подигнут ниво безбедности

Фото: Танјуг

Коверта је садржала "пиротехнички материјал" и била је адресирана на Санчеза. Она је стигла у четвртак, 24. новембра, и детектовале су је и пресреле шпанске безбедносне службе.

Шпанске снаге безбедности су данас пронашле и трећу сумњиву експлозивну направу скривену у коверти писма послатог у сателитски центар Европске уније који се налази у војној бази близу Мадрида.

Министарство одбране наводи да је утврђено да коверта у себи садржи експлозивни механизам. Полиција испитује парцелу ваздушне базе. Сателитски центар подржава заједничку спољну и безбедносну политику Европске уније прикупљањем сателитских информација.

Подсетимо, два писма-бомбе упућена су јуче, једна на адресу украјинске амбасаде у Мадриду, а друга произвођачу оружја, компанији Инсталаса у Сарагоси, на североистоку Шпаније.

Та направа је, како је данас саопштено, слична оној која је послата у украјинску амбасаду у Шпанији, шпанској фабрици оружја и у базу ратног ваздухопловства.

Због тога је подигнут ниво безбедности у јавним и дипломатским зградама, објавило је данас Министарство унутрашњих послова Шпаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОТАЦ СИНУ „КУПИО“ МЛАДУ, ПА ЈЕ ЗАЈЕДНО СИЛОВАЛИ: Нови детаљи ужаса у Маргити, код Вршца

ОСАМНАЕСТОГОДИШЊА девојка М. Д. из села Маргита, код Вршца, коју су 2. и 3. фебруара силовали М. Ј. (42) и његов син Н. Ј. (22) из истом места, наводно је била актер уговореног брака.

07. 02. 2023. у 22:02

Коментари (0)

ПОНОСНА НА СИНА: Срна Ланго поносна на своје дете