НА САМИТУ У ЕГИПТУ У ТОКУ УСАГЛАШАВАЊЕ КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА: Преговори на пола пута

Танјуг

12. 11. 2022. у 14:54

ПРЕГОВОРИ на климатском самиту УН ЦОП 27, који се одржава у Египту, налазе се на пола пута, а учесници напорно раде на изради споразума о широком спектру питања која ће доставити министрима следеће седмице.

НА САМИТУ У ЕГИПТУ У ТОКУ УСАГЛАШАВАЊЕ КЛИМАТСКИХ ПРОМЕНА: Преговори на пола пута

Фото АП

Самит у Шарм ел Шеику почео је 6. новембра апелима светских лидера за повећање напора у сузбијању емисије гасова, који изазивају ефекат стаклене баште, и помоћи сиромашним земљама да се изборе са глобалним загревањем, пренео је АП.

Климатски активисти и земље у развоју залажу се да најбогатије земље издвоје значајнија средства за борбу против климатских промена јер су најнеразвијеније земље до сада претрпеле највећу штету због глобалног загревања.

Та средства би се користила за помоћ земљама у развоју да пређу на коришћење чисте енергије и прилагоде се глобалном загревању.

Развијене земље нису испуниле обећање да ће до 2020. године издвојити 100 милијарди долара годишње за финансирање сиромашних земаља у борби против климатских промена.

Научници су објавили да количина гасова који се емитују у атмосферу треба да се преполови до 2030. да би се испунили циљеви Париског климатског споразума.

Тај споразум из 2015. поставио је за циљ идеално ограничавање пораста температуре за 1,5 степени до краја века, али је препустио земљама да одлуче на који начин ће то да остваре, подсетила је америчка агенција.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (0)

НОЛЕТОВ ЧАРОБНИ НАПИТАК: Еликсир којим Ђоковић започиње дан - једна намирница је кључна (РЕЦЕПТ)