АМЕРИКАНЦИ ОДЛИКОВАЛИ ЗЕЛЕНСКОГ: "Медаљу слободе" примио преко видеопозива

Novosti online

08. 11. 2022. у 18:21

УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски позвао је Американце да "сачувају непоколебљиво јединство" све до "повратка мира" у Украјину, у поруци коју је упутио на дан америчких међумандатних избора, а чији би резултати могли утицати на позицију Вашингтона према Кијеву и рату у Украјини, преноси АП.

АМЕРИКАНЦИ ОДЛИКОВАЛИ ЗЕЛЕНСКОГ: Медаљу слободе примио преко видеопозива

Фото: Принтскрин

 -Молим вас да очувате непоколебљиво јединство, како то чините сада па све до дана када ћемо чути оне велике речи о којима сањамо, да је мир коначно поновно успостављен- рекао је у видеопозиву из Кијева, а том приликом је примио и америчку "Медаљу слободе".

Зеленски је захвалио "председнику Бајдену, двема странкама у Конгресу и сваком америчком грађанину" на великој финансијској, војној и дипломатској подршци Украјини коју пружају од почетка руске Специјалне операције у Украјини 24. фебруара.

Вашингтон је већ осам месеци главни савезник Кијева којем помаже оштрим санкционирањем Москве и великог дела руске економије.

Средином маја ове године амерички Конгрес деблокирао је 40 милијарди долара за помоћ Украјини.

БОНУС - НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... Стидећу се сина

МАЈКА БАКОЧЕВИЋА О СИНОВЉЕВОМ ПОСРНУЋУ: Проблеми са дрогом и дуговима... "Стидећу се сина"

КРАЈЕМ осамдесетих, глумцу Небојши Бакочевићу предвиђали су велику каријеру. Талентом и изгледом освојио је љубитеље домаће кинематографије, али и срца припадница нежнијег пола.

28. 01. 2023. у 20:02

Коментари (1)

СА ЊИМ ЈЕ ЖЕЛЕЛА БРАК И ПОРОДИЦУ: Трагична љубав Соње Савић - од када је умро себе је сматрала удовицом, за њу је био једини