ЈАВНОСТ ШОКИРАНА: Немачка добила први ЛГБТ вртић - заговорник педофилије у управном телу

Блиц

06. 10. 2022. у 17:11

ВРТИЋ ће од наредног пролећа бити део установе која ће се звати "Место за животну разноликост Зидкројц“. Зграда у улици Еле Баровски претвориће се у установу за хомосексуалне, бисексуалне, транссексуалне и интерсекусалне особе. У згради ће бити смештено саветовалиште, неговатељско одељење и – нови вртић.

ЈАВНОСТ ШОКИРАНА: Немачка добила први ЛГБТ вртић - заговорник педофилије у управном телу

Foto: Shutterstovk/archideaphoto

У конкурсу за директора вртића писало је да се од новог руководиоца тражи да буде члан ЛГБТ заједнице или да има веома подробно познавање начина живота тих особа, преноси Блиц.

Већ су пронађени директор и његов заменик, а према речима директора установе Марсела де Грота (60) "један од то двоје припада ЛГБТ заједници".

Де Грот каже да је избор васпитача још у току: - Нећемо одбити ни хетеросексуалне особе које ипак сматрају да је ово добра ствар.

Он додаје да ће вртић имати места за 93 детета, а већ је примљено 60 пријава.

Кад се принц заљуби у принца

За немачке медије нови директор је навео пример родитеља који су пријавили дете у вртић:

- Родитељски пар је пријавио сина у вртић, јер он за рођенданску прославу радо облачи хаљинице и ставља шналице у косу. Они се надају да ће код нас бити боље прихваћен него у другим вртићима.

Он додаје да се примају сва деца, да постоје пријаве родитеља из ЛГБТ заједнице, али децу уписују и родитељи који станују у близини.

Педагошки концепт предвиђа да се у вртићу отворено показује шта значи бити хомосексуална особа.

- Имаћемо десет обичних књига за децу, али онда и три у којима се принц венчава са другим принцом - каже Марсел де Грот.

Каже, у свему осталом вртић ће бити као сви други, али деци која нису хетеросексуална касније ће бити олакшано да јавно декларишу своју сексуалну оријентацију. Све остало је према његовим речима, као и у сваком другом берлинском вртићу, само ће ЛГБТ заједница бити нешто видљивија.

Заговорник педофилије у управном телу

Међутим, немачки медији су изнели и једну забрињавајућу чињеницу. Водећи таблоид Билд је пре неколико дана објавио да је у Надзорном одбору Саветовалишта које оснива вртић члан и Ридигер Лаутман (86), а то су пренели и други медији.

Овај социолог је својевремено изазвао велику контроверзу у немачкој јавности када је 1994. објавио књигу "Жеља за дететом. Портрет педофила".

Одмах је уследила оптужба да аутор заговара сексуалне односе одраслих са децом, а он се бранио тиме што је рекао да је само хтео да расветли понашање починилаца како би се оно разумело.

Поред подсећања на ову спорну књигу, Билд је изнео још неке податке: - Осим тога он је био је члан радне заједнице Хумана сексуалност, која је поред осталог 1997. издала брошуру Дете и сексуалност. Ту се каже: Осећамо се примораним да начелно одвратимо од сексуалности између деце и одраслих, иако је у принципу прихватамо -

Лаутман је, према медијима, још 1979. учествовао у подношењу захтева за избацивање члана 176 из Кривичног закона према којем су сексуалне радње са децом испод 14 година кажњиве, пише Дојче Веле.

Нови директор Вртића Де Грот о томе каже да Лаутман није ни на какав начин повезан са свакодневним послом и да би са његовог становишта то било проблематично.

Градска управа Берлина је на питање Билда одговорила да ће врло брзо разјаснити надлежности у новом вртићу и све проверити.

БОНУС ВИДЕО:

БОНД, ЏЕЈМС БОНД: Пре 60 година снимљен први филм о „агенту 007“

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ПОЧЕЛА ОКУПАЦИЈА СЕВЕРА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Курти послао више од 300 специјалаца на север; Београд има одговор

ВИШЕ од 300 Куртијевих специјалаца до зуба наоружаних пешке је, у пратњи бројних оклопних возила, умарширало синоћ из правца Јужне у Северну Митровицу и упутило се у правцу Бошњачке махале, сазнају "Новости". Аљбин Курти је очигледно кренуо у финални покушај окупације севера Косова и Метохије.

08. 12. 2022. у 20:54 >> 23:37

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (2)

ВЛАДА СРБИЈЕ ПОМАЖЕ ГРАЂАНИМА: Ево ко ће имати право на мање рачуне за струју