И ГРЧКА ТРАЖИ РАТНУ ОДШТЕТУ ОД НЕМАЧКЕ

Novosti online

05. 10. 2022. у 23:10

НИКОС Дендијас, шеф грчке дипломатије, након састанка са пољским колегом у Варшави изјавио је да Грчка тражи ратну одштету од Немачке за ратне злочине почињене током оба светска рата.

И ГРЧКА ТРАЖИ РАТНУ ОДШТЕТУ ОД НЕМАЧКЕ

Foto: Profimedia

- За грчку владу и грчко друштво ово питање остаје отворено, и његово решавање је пре свега питање принципа. Мислим да ће бити од користи за све укључене земље и ЕУ - рекао је Дендијас.

Подсетимо, министар спољних послова Пољске Збигњев Рау потписао је званичну ноту у којој се од Немачке тражи да тој земљи плати ратну одштету а за штету коју су јој причинили нацисти током немачке окупације у Другом светском рату.

Рау је изјавио да ће нота бити уручена немачком министарству спољних послова, а до потписивања је дошло уочи предстојећег састанка Рауа са министарком спољних послова Немачке Аналеном Бербок у Варшави.

Рау је оценио да нота одржава његов став да две стране треба "без одлагања" да преузму кораке у вези са ефектима немачке окупације Пољске 1939-1945 на "трајан, компексан, правно обавезујућ и материјалан начин".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

ГДЕ ЋЕШ? Катарски шеик махнуо бразилској навијачици, а реакција његове супруге је обишла свет (ВИДЕО)

КАТАРСКИ шеик и његова супруга пратили су утакмицу између Бразила и Швајцарске на Светском првенству у Катару када је настао снимак о коме се прича.

30. 11. 2022. у 17:28

Коментари (2)

ДА ЛИ СТЕ ПРИМЕТИЛИ? Како је Косјерина реаговала на речи Радета Богдановића о ЖЕНАМА ФУДБАЛЕРА