ЗЕЛЕНСКИ УПОЗОРАВА: Зима ће бити тешка

П. З. С./ укринформ.уа

05. 10. 2022. у 22:25

ЗБОГ свеобухватног руско-украјинског рата зима у Украјини ће бити тешка, али власти раде на припремама за овај период, посебно гомилају гас, угаљ и све што је потребно.

ЗЕЛЕНСКИ УПОЗОРАВА: Зима ће бити тешка

Printskrin/Youtube/Офіс Президента України


То је у вечерњој видео поруци изјавио председник Украјине Володимир Зеленски, преноси дописник Укринформа.

Поподне је одржан веома садржајан састанак у вези са нашим припремама за зимску сезону.

-Потпуно смо свесни свих ризика. А знамо да се и окупатори „спремају за зиму“. На свим нивоима власти развијају се сценарији за заштиту људи. Искрено говоримо: зима ће бити тешка. Али да бисмо ја прошли, акумулирамо гас, угаљ и све остало што је потребно. Радимо на припреми, рекао је Зеленски.

Он је указао на потребу да се и међународни партнери Украјине припреме за овај период.

Што више сада заједно радимо на приближавању мира, што више наше сарадње и притиска на Русију, то овај зимски период може бити безбеднији за све нас у Европи“, нагласио је шеф украјинске државе.

Председник је саопштио и да су Оружане снаге Украјине током дана ослободиле од руских окупатора три насеља у Херсонској области – Нововоскресенске, Новогригоривку и Петропавливку.

-Само током данашњег дана у Херсонској области, насеља као што су Нововоскресенске, Новогригоривка и Петропавливка су ослобођена и стабилизована од псеудореферендума, рекао је шеф украјинске државе.

У том контексту, он је похвалио особље оперативно-стратешке групе „Олександрија“ за стварање услова за успешну офанзиву, планирање и припрему активних дејстава у Херсонској области.

-Покрет се наставља, нагласио је Зеленски.

Како је саопштено, дан раније Оружане снаге Украјине ослободиле су од руских окупатора осам насеља Бериславског округа Херсонске области.

БОНУС ВИДЕО - СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

СТРЕС И ПСИХОЛОШКЕ ЗАМКЕ: Докторка открива које грешке Срби често праве током ПОСТА