ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА БАЈДЕНОМ: Лепо је чути од америчког председника да украјинска војска и народ инспиришу цео свет

П. З. С./ укринформ.уа

04. 10. 2022. у 21:51

ПРЕДСЕДНИК Володимир Зеленски је са председником Сједињених Америчких Држава Џозефом Бајденом разговарао о додатним санкцијама Русији, ситуацији на фронту, извозу пољопривредних производа и заједничким међународним мерама.

ЗЕЛЕНСКИ ПОСЛЕ РАЗГОВОРА СА БАЈДЕНОМ: Лепо је чути од америчког председника да украјинска војска и народ инспиришу цео свет

Фото АП


Шеф украјинске државе је то саопштио у Телеграму, преноси Укринформ.

-Разговарао сам са америчким председником Џоом Бајденом. Разговарали смо о додатним санкцијама, ситуацији на бојном пољу и важности очувања извоза пољопривредних производа морем. Координисали смо напоре пре заједничких међународних догађаја, рекао је Зеленски.

Он је нагласио да међународна заједница треба да да заједнички одлучан одговор на дрске покушаје припајања украјинских територија.

Шеф државе је такође захвалио председнику САД и целом америчком народу на сталној одбрамбеној и финансијској подршци.

-Било ми је задовољство да чујем речи председника Бајдена да наша војска инспирише цео свет, наш народ инспирише цео свет. И ово је истина: наша победа у овом рату ће показати колико Украјина може да да глобалној снази слободе, глобална снага демократије, рекао је Зеленски.

Како је саопштено, 4. октобра влада Сједињених Америчких Држава објавила је доделу још једног пакета војне помоћи Украјини у износу од 625 милиона долара.

БОНУС ВИДЕО: СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

ДАНАС ЈЕ ВАВЕДЕЊЕ, А ДУВА ЈАК ВЕТАР: Шта то значи по народном веровању