АУСТРИЈСКИ КАНЦЕЛАР ЗАБРИНУТ ЗБОГ МИГРАНАТА: Нехамер - Ако ЕУ не делује, морамо сами нешто предузети

Танјуг

02. 10. 2022. у 23:22

СВЕ док ЕУ не буде предузела ефикасне мере, морамо сами да делујемо, и због тога Аустрија чини све да се заштити и жели са Мађарском и Србијом да предузме даље мере у борби против илегалне миграције.

АУСТРИЈСКИ КАНЦЕЛАР ЗАБРИНУТ ЗБОГ МИГРАНАТА: Нехамер - Ако ЕУ не делује, морамо сами нешто предузети

Фото: Танјуг

Ово је најавио аустријски канцелар Карл Нехамер пред сутрашњи Самит о илегалној миграцији у Будимпешти.

Нехамер ће се у Будимпешти састати са председником Србије Александром Вучићем и мађарским премијером Виктором Орбаном, како је саопштено у Бечу, услед раста таласа миграната преко балканске руте.

Планирани су разговори о појачаној полицијској сарадњи у заштити граница, борби против кријумчара људи и заједничким мерама за деловање против таласа илегалних миграната, наводи се у саопштењу Владе Аустрије.

- Аустрија је тренутно масивно погођена илегалном миграцијом. Солидарни допринос који пружамо у Европи је напропорционални велики - нагласио је Нехамер.

Он је указао да је посебно погођена аустријска покрајине Бургенланд због своје дуге границе према истоку. Истакао је да Аустрија жели са Србијом и Мађарском да предузме даље мере, јер када су заштићене српска и мађарска граница, онда је то и аустријска.

Иначе Аустрија је од 2020.године присутна на мађарско-српској граници са својим полицајцима, који помажу мађарским колегама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (0)

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА ГАГЕ АНТОНИЈЕВИЋА Сестра му умрла усред снимања филма: Само је пала, није било помоћи