ОЛЕНА У ИНСТАНБУЛУ: Зеленска је затражила подршку од Емине Ердоган (ФОТО)

Novosti online

02. 10. 2022. у 20:32

ПРВА дама Турске Емине Ердоган састала се данас са Оленом Зеленском, супругом председника Украјине Володимира Зеленског, преносе медији.

ОЛЕНА У ИНСТАНБУЛУ: Зеленска је затражила подршку од Емине Ердоган (ФОТО)

Фото: ЕПА

Прва дама Турске Емине Ердоган састала се са Оленом Зеленском, супругом председника Украјине Володимира Зеленског, у вили Вахдетин у Истанбулу.

 - Ожалошћени смо седмомесечним ратом у нашем региону. Надам се да ће ово питање бити решено што је пре могуће. Турска ће наставити своје интензивне напоре за успостављање мира - изјавила је Емине Ердоган.

Емине Ердоган је рекла да поштују територијални интегритет Украјине и верују да ће проблем бити решен дипломатским путем.

Изражавајући задовољство што је Турска угостила 1.300 украјинске деце без породице, Зеленска је затражила помоћ у евакуацији око 200 деце са посебним потребама и њиховом довођењу у Турску.

Наводећи да су због рата повећане потребе у области здравства, Зеленска је затражила подршку од Емине Ердоган за набавку санитетских возила и када.

БОНУС ВИДЕО:

СЕЋАЊЕ: Павле Вујисић није завршио глуму, али многима је могао да буде професор

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

КУРТИЈЕВО ЛУДИЛО НЕ СТАЈЕ: Хитна помоћ упућена ка мосту у Митровици и насељу Три солитера (ФОТО)

ПОСЛЕ изненадног десанта такозване косовске полиције и представника Централне изборне комисије на зграду Општине у Зубином Потоку, Аљбин Курти неславно је окончао свој сулуди чин чији циљ је био да Србе на северу Косова и Метохије и физички натера да изађу на његове лажне изборе.

06. 12. 2022. у 15:22 >> 15:25

Коментари (2)