ОТАЦ ЗЛОСТАВЉАО НЕМУ ДЕВОЈЧИЦУ: Држао је затворену у спаваћој соби 12 година, носила је пелене и скакала као зец (ВИДЕО)

Novosti online

01. 10. 2022. у 23:08

ПУНИХ 12 година, Џини Вајли је отац држао заточену у спаваћој соби куће у Калифорнији.

ОТАЦ ЗЛОСТАВЉАО НЕМУ ДЕВОЈЧИЦУ: Држао је затворену у спаваћој соби 12 година, носила је пелене и скакала као зец (ВИДЕО)

Фото: Принтсркин

Када су је пронашли радници социјалне службе, држала је руке испред себе и скакутала је као зец. Иако је била тринаестогодишњакиња, имала је менталну старост малог детета, и након темељних прегледа стручњаци су изјавили да је то најтежи случај злостављања деце са којим су се до тада сусрели.

Она је разумела само своје име и две фразе: "стоп" и "не више". Била је ненормално бледа и неухрањена, и носила је пелене.Ноћи је проводила на жичаном кревету, а хранили су је само течношћу. Девојчица је била нема и није могла да жваће, већ је држала храну у устима све док није могла да је прогута уз помоћ пљувачке. Без обзира на то где се налазила, непрестано је пљувала и њушкала све око себе.

Џини се повремено и интимно додиривала без обзира на то ко се налази у близини, и упркос томе што се узрујала и љутила, никада није плакала. Случај "дивљег детета" постао је познат свету као један од најстрашнијих примера злостављања и занемаривања деце икада откривених у Сједињеним Државама.

Као пас режао и лајао на ћерку

Њен отац Кларк Вајли је сумњао да је ментално хендикепирана. Био је то човек који је волео све да контролише, мрзео је буку и није желео да има децу. Кларк је режао и лајао на своју ћерку као пас, а када би направила буку, тукао ју је штапом. Џини је спасена 1970. године, а истражитељи су открили да Кларк није уопште причао са ћерком, а исто је наредио и супрузи Ирени и сину Џону.

Ирена, уплашена и слабовида, напокон је 1970. побегла из куће ужаса. Због катаракте, грешком је ушла у погрешну канцеларију за социјални рад тражећи инвалидску пензију, а социјални радник је тад уочио Џини. Стајала је нестабилно на ногама, трзали су јој се удови и држала је руке испред тела као зец. Тада је откривена ужасна судбина ове девојчице.

Отац Кларк Вајли оптужен је за занемаривање детета, али се убио на дан суђења. Оставио је поруку следеће садржине: "Свет никада неће разумети". Ова прича проширила се целим светом, а снимљен је и документарни филм "Тајна дивљег детета" који је освојио награду Еми.

Након дугог боравка у болници, девојчица је прошла кроз низ хранитељских породица, а стручњаци су наставили да прате њен раст и понашање. Те породице су је малтретирале и злостављале. У једној од њих су је сурово кажњавали због повраћања, па је развила страх од отварања уста и поново престала да говори. Током 2016. године појавила се информација да Џини живи у државној установи за негу. Данас није познато где се налази.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОСУДА СРБИЈЕ И РУСИЈЕ КАО ПРЕЧИЦА ЗА ЕУ: Новости откривају шта пише у апликацији Приштине за добијање статуса кандидата