„ВАДИО“ СЕ ДА ТРЕБА ДА ПЛАНИРА ЧАРЛСОВО КРУНИСАЊЕ: Војводи одузели дозволу због црвеног светла

Novosti online

27. 09. 2022. у 00:52

ВОЈВОДА од Норфолка Едвард Фицалан Хауард остао је без возачке дозволе након проласка кроз црвено светло, а војвода има занимљив адут који покушава да искористи да добије дозволу назад.

„ВАДИО“ СЕ ДА ТРЕБА ДА ПЛАНИРА ЧАРЛСОВО КРУНИСАЊЕ: Војводи одузели дозволу због црвеног светла

Фото Танјуг/АП

Осамнаести војвода од Норфолка покушава да искористи своје планерске таленте да поврати возачку дозволу. Наиме, он је човек одговоран за планирање сахране краљице Елизабете Друге, а имаће и главну улогу у осмишљавању свечаности крунисања краља Чарлса.

Војвода је полицији признао да је прошао кроз црвено светло у Лондону 7. априла. Првобитно је одбијао оптужбе, али је пред судом признао да није пазио на пут, већ причао телефоном са супругом. Тужилац је рекао суду да је најпрестижнији војвода у Енглеској већ прикупио девет казнених поена и да ће му због шест нових поена због проласка кроз црвено бити одузета возачка дозвола.

Међутим, војвода од Норфолка има кеца у рукаву, пошто се нада да ће му његове планерске способности помоћи да избегне одузимање дозволе.

- Ово је изузетно чудна ситуација, у којој је војвода од Норфолка био одговоран за организацију сахране Њеног величанства краљице Елизабете Друге, а сада је одговоран за планирање церемоније крунисања Његовог величанства краља Чарлса Трећег - рекла је његова адвокатица Наташа Дардашти.

Како би могао да на најбољи начин обави своја задужења, одбрана ће тражити да суд направи изузетак и војводи прогледа кроз прсте.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ПОСЛЕ ПОРАЗА: Савић упутио поруку Митровићу