УСЕВИ СУ НАВОДЊАВАНИ ЗАГАЂЕНОМ ВОДОМ: У Сирији од колере умрло 29 људи

Танјуг

27. 09. 2022. у 00:06

СИРИЈА је данас саопштила да је 29 људи преминуло од колере, док су Уједињене нације истакле да је у току најгора епидемија ове болести у тој земљи у последњих неколико година.

УСЕВИ СУ НАВОДЊАВАНИ ЗАГАЂЕНОМ ВОДОМ: У Сирији од колере умрло 29 људи

Фото: Википедиа

На тестовима је потврђено 338 случајева колере откако је први забележен прошлог месеца, а највише преминулих је било у покрајини Алепо, навело је сиријско министарство у саопштењу које је пренео Ројтерс.

Само у Алепу забележено је 230 случајева, а 25 људи је преминуло.

УН наводе да се верује да је епидемија почела тако што су се усеви наводњавали загађеном водом, а и људи су пили контаминирану воду из Еуфрата.

Међународни комитет спаса (ИРЦ) при УН наводи да се број сумњивих случајева попео на 2.092, додајући да постоји страх да је велики број случајева и даље непријављен.

УН су упозориле да би могло да дође до велике смртности од колере у густо насељеним областима у близини границе са Турском, где десетине хиљада расељених Сиријаца живи у тешким условима.

Светска здравствена организација почела је да шаље хитне испоруке медицинске помоћи и таблета хлора за прочишћавање воде, додаје Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ДА СЕ СМРЗНЕШ: Невероватна сцена на Ади Циганлији - мушкарац усред децембра отишао на КУПАЊЕ (ФОТО)