РЕСТРИКЦИЈЕ У КИНИ: Сечуан, који 80 посто струје производи из хидроенергије, наложио произвођачима литијума да ограниче производњу

Танјуг

17. 08. 2022. у 09:28

КИНЕСКА југозападна провинција Сечуан увела је данас рестрикције струје за стамбене објекте, пословне просторије и тржне центре због велике несташице електричне енергије изазване екстремним топлотним таласима и сушом, јавља Ројтерс позивајући се на кинеске државне медије и једну електроенергетску компанију.

РЕСТРИКЦИЈЕ У КИНИ: Сечуан, који 80 посто струје производи из хидроенергије, наложио произвођачима литијума да ограниче производњу

Фото ЕПА

Стамбени и пословни квартови, као и тржни центри у Дазхоуу, граду од 5,4 милиона људи, обавештени су о ротирајућим искључењима струје у трајању од по неколико сати данас, која ће трајати током целог дана, путем званичног Вичет поста државне Даџхоу енергетске групе.

Обустава испорука струје стамбеним зградама је реткост у Кини, која обично ограничава снабдевање индустрије електричном енергијом, дајући приоритет стамбеној и комерцијалној потрошњи код било каквих рестрикција.

У поруци, која се чини као званични позив на штедњу електричне енергије, тражи се да у државним канцеларијама температура хлађења на клима уређајима буде подешена на не мање од 26 степени Целзијуса и да се више користе степеништа уместо лифтова, пише данас на насловној страни покрајинскоф државног листа Сечуан Дејли.

Фонтане, лајтшоу и комерцијалне активности током ноћних сати биће искључени, наводи лист.

Сечуан, који 80 посто струје производи из хидроенергије, наложио је у недељу произвођачима литијума, ђубрива и другима да затворе фабрике или ограниче производњу због најгорег топлотног таласа у последњих 60 година.

Високе температуре и оскудне падавине смањиле су овог лета производњу хидроелектрана у тој провинцији у којој живи 83,75 милиона људи, и истовремено повећале потражњу за струјом за климатизацију.

Аналитичари кажу да би, ако се високе температуре наставе, криза електричне енергије могла да се прелије на источне провинције као што су Џеђанг и Ðангсу, које су се делом ослањале на куповину струје од Сечуана, додаје Ројтерс.

БОНУС ВИДЕО:

УПОЗОРАВАЈУЋИ МАНЕВРИ: Авиони и бродови кинеске војске учествују у вежбама у близини Тајвана

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

УДАРИО ГРОМ У АЕРОДРОМ НИКОЛА ТЕСЛА: Обустављен саобраћај, оштећена писта, службе процењују штету

ПОЛЕТНО слетну стазу београдског аеродрома "Никола Тесла" погодио је гром и том приликом направио оштећење, због чега су полетања и слетања авиона привремено обустављена, саопштено је са аеродрома.

27. 09. 2022. у 16:38

Коментари (0)

ВЕЛИКЕ ДРАГОЦЕНОСТИ: Шта је краљица Елизабета II понела са собом у ГРОБ