ВЕЛИКИ ПОЖАРИ У ФРАНЦУСКОЈ: Евакуисано десет хиљада људи (ФОТО/ВИДЕО)

Танјуг

10. 08. 2022. у 21:14

У ВЕЛИКИМ пожарима који су данас поново захватили департман Жиронд у региону Нова Аквитанија на југозападу Француске уништени су бројни стамбени објекти и евакуисано је око 10.000 становника, а неки су морали да се попну на кровове кућа да би избегли ватрену стихију.

ВЕЛИКИ ПОЖАРИ У ФРАНЦУСКОЈ: Евакуисано десет хиљада људи (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Танјуг/SDIS 33 Service Audiovisuel via AP

Ватрогасци нису успевали да контролишу пожар упркос подршци авиона канадера, а над целом области небо је било наранџасто-црно, затамњено димом који је куљао из запаљених шума, преноси Ројтерс.

Пожари, који су у департману Жиронд уништили око 6.200 хектара површина прешли су и у суседни департман Ланд.

Француска, као и остатак Европе, овог лета се бори са узастопним топлотним таласима и највећом сушом, а десетине шумских пожара, од којих је најмање осам великих, букте широм земље.

- Припремите своја документа, кућне љубимце које можете понети са собом и најнужније ствари - наводи се у инструкцијама које је Савет департмана Жиронда објавио на Фејсбуку пре евакуације.

У оближњем градићу Остен полиција је раније ишла од врата до врата и саветовала грађанима да се евакуишу јер је ватра напредовала, а затворени су бројни локални путеви и аутопут.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

Коментари (0)

ГАРДИСТА (18) НАЂЕН МРТАВ У КАСАРНИ: Пратио краљичин ковчег на сахрани, изненада преминуо