НЕ ОЧЕКУЈУ БРЗУ РЕАКЦИЈУ ВАШИНГТОНА: Русија први пут забранила америчким инспекторима улазак у своје војне објекте

Новости онлајн

10. 08. 2022. у 10:15

МОСКВА не очекује брзу реакцију Вашингтона на одлуку Русије да привремено забрани инспекцију руских објеката у оквиру Споразума о смањењу стратешког наоружања (СТАРТ), саопштио је новинарима заменик директора Департмана за питања неширења и контроле наоружања Министарства иностраних послова Русије Игор Вишњевецки.

НЕ ОЧЕКУЈУ БРЗУ РЕАКЦИЈУ ВАШИНГТОНА: Русија први пут забранила америчким инспекторима улазак у своје војне објекте

Фото Д. Дозет

- Јасно је да се ово први пут дешава. Такав механизам никада није коришћен. Ми смо искористили своје право из споразума. Сада ће бити узајамно разговори, а затим ће уследити нека врста реакције Сједињених Држава. Не мислим да ће реакција уследити брзо, мораће све темељно да проуче и виде шта ће даље да раде - рекао је дипломата.

Према речима Вишњевецког, САД ће вероватно желети да реше то питање са правне тачке гледишта. Како је приметио дипломата, применом Уговора СТАРТ настала је неравноправна ситуација.

- Заиста, долази до неравноправне ситуације. Наши инспектори не могу да лете преко Европе, не дају нам могућност да добијамо транзитне визе, не дозвољавају нашим авионима да лете. Нисмо наметнули никаква ограничења Сједињеним Државама тим поводом - рекао је он.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО: 

ДЕЈСТВО РУСКЕ АРТИЉЕРИЈЕ: Извештачи "Новости" на положају у близини Јасиновате

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО? Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

"КО ЈЕ ГЛАСАО ЗА ОВО?" Говор Лиз Трас прекинули критичари, ево како им је одговорила

БРИТАНСКА премијерка Лиз Трас обећала је у среду да ће провести Британију кроз "олујна времена" и преобразити британску економију, у покушају да поврати ауторитет у својој странци која се побунила након хаотичних првих месец дана на власти.

05. 10. 2022. у 17:47

Коментари (1)

ПОМЕНУЛЕ И КРВНУ ОСВЕТУ: Сестре младића којег је Лаушевић усмртио само једном су се обратиле јавности