НАСТАВЉА СЕ "РАТ" ПОЉСКЕ И БРИСЕЛА: Расту тензије, из Варшаве прете одмаздом

Танјуг

09. 08. 2022. у 20:26

ПОРТПАРОЛ Европске комисије Аријана Подеста изјавила је данас да Пољска још није учинила довољно да осигура демократски принцип независног правосуђа.

НАСТАВЉА СЕ РАТ ПОЉСКЕ И БРИСЕЛА: Расту тензије, из Варшаве прете одмаздом

Фото: Shutterstock/Илустрација

Тензије између Пољске и извршне власти Европске уније појачане су ове недеље након што су лидери пољске конзервативне владајуће странке оптужили Брисел да није испунио своје обавезе према Варшави и запретили одмаздом, преноси АП.

Наводи се да је Европска комисија блокирала Пољској милијарде евра за опоравак од пандемије, тврдећи да влада у Варшави нарушава демократске норме.

ЕУ је посебно забринута због реорганизације националног судског система пољске владе и дисциплинског кажњавања судија.

Лидер владајуће странке Право и правда Јарослав Качињски изјавио је да је неправедно да Европска комисија блокира новац током рата у Украјини у време када Пољска прихвата највише украјинских избеглица.

Подсећамо, јуче је пољска министарка за климу и животну средину Ана Москва рекла да Европска комисија неће моћи да натера Пољску да се повинује новом плану ЕУ за смањење потрошње гаса

- Енергетска безбедност је искључива надлежност сваке држве и никада нећемо пристати да је уступимо Европској унији. Нико нас не може натерати да регулишемо потрошњу гаса или уведемо друге рестриктивне мере. Ми не желимо да доносимо одлуке о ограничењима у другим државама-  рекла је Москва, преноси Раша тудеј.

Њени коментари односе се на план ЕУ да земље чланице смање потрошњу гаса у целом блоку за 15 посто, како би се попунила складишта гаса уочи зиме, због могућег прекида испорука руског гаса.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Чеченски специјалци на дефилеу у Грозном

БОНУС ВИДЕО: ДЕЈСТВО РУСКЕ АРТИЉЕРИЈЕ - Извештачи "Новости" на положају у близини Јасиновате

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

КАМЕРЕ СНИМИЛЕ ВУКОТИЋА ПРЕ УБИСТВА: Скрива се испод качкета, поред њега и лепа Маша - шетају сами без обезбеђења (ВИДЕО/ФОТО)

КАМЕРЕ СНИМИЛЕ ВУКОТИЋА ПРЕ УБИСТВА: Скрива се испод качкета, поред њега и лепа Маша - шетају сами без обезбеђења (ВИДЕО/ФОТО)

ЈОВАНА Вукотића, вођу шкаљарског клана који је 8. септембра убијен у Истанбулу, камере шопинг центра снимиле су како опуштено са супругом која гура дечија колица шета кроз тржни центар.

04. 10. 2022. у 16:32

Коментари (1)

ЧУДО НА ЗЛАТИБОРУ Зграда успешно пркоси гравитацији: Шири торањ у Пизи (ФОТО)