ОД АМЕРИКЕ ЈОШ МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА: Украјини од САД-а стиже и муниција за ХИМАРС

Novosti online

08. 08. 2022. у 19:47

САД ће упутити Украјини помоћ вредну милијарду долара, што је највећи појединачни пакет америчке војне помоћи, а који садржи муницију за далекометно оружје и оклопна медицинска транспортна возила, изјавио је у понедељак вршилац дужности портпарола Пентагона Тод Брисил.

ОД АМЕРИКЕ ЈОШ МИЛИЈАРДУ ДОЛАРА: Украјини од САД-а стиже и муниција за ХИМАРС

Фото: Профимедиа

Пакет помоћи укључује муницију за ХИМАРС, НАСАМС муницију за ракетни систем земља-ваздух и 50 оклопних медицинских транспортера М113, пренео је Ројтерс.

САД су од руског напада на Украјину 24. фебруара тој земљи упутиле помоћ од око 8,8 милијарди долара.

У Украјину стигла прва партија немачких "Гепарда"

Прва партија противваздушних самоходних оруђа „Гепард“ из Немачке стигла је у Украјину, објавила је Оперативна команда „Југ“ на Фејсбуку (компанија у власништву корпорације „Мета“, забрањена у Русији и проглашена за екстремистичку).

- Прва три немачка противваздушна самоходна артиљеријска система ‘Гепард’ су већ у Украјини. Они су међу најбољима у својој класи - наводи се у саопштењу.

Фото: Printscreen

Такође се додаје да Украјина очекује 30 „Гепарда“. Шеф кабинета председника Украјине Андреј Јермак изјавио је да су „Гепарди“ већ стављени на располагање украјинским оружаним снагама.

Украјина ће бити спремна да почне мировне преговоре са Русијом тек након што Русији нанесе неколико важних тактичких пораза, изјавио је саветник шефа кабинета председника Михаил Подољак.

- Нажалост, данас је немогуће договорити се са Русијом. Русија ће свакако то одбити или покушати да превари стране договора. Она у потпуности користи своје експанзионистичке могућности и жели да промовише статус кво који је за Украјину неприхватљив - рекао је Подољак.

Он је напоменуо да тренутно постоји дијалог између Кијева и Москве само о хуманитарним питањима: размени заробљеника и тела мртвих, хуманитарним коридорима и извозу хране.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Украјински Бајрактари

БОНУС ВИДЕО:

ДЕЈСТВО РУСКЕ АРТИЉЕРИЈЕ: Извештачи "Новости" на положају у близини Јасиновате

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

ДВА НОВА УПОЗОРЕЊА НА НЕПОГОДЕ: Спремите се на време - олујни ветрови и грмљавина доносе велику количину падавина

РЕПУБЛИЧКИ хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ) издао је два најновија упозорења. Једно се односи на велику количину падавину данас, а друго за сутра за грмљавинске непогоде са градом и олујним ветром.

26. 09. 2022. у 12:52

Коментари (2)

ИЗНЕНАДНА СМРТ ЈЕ ПРЕКИНУЛА ЉУБАВ: Он је био муж Јелице Сретеновић - глумица се након губитка заветовала на самоћу