ГЛАВНА ГРЕШКА ЗАПАДА У УКРАЈИНИ: Како је Вашингтон пацерским потезом пробудио уснулог медведа

Novosti online

07. 08. 2022. у 08:17

ДА САД и ЕУ нису извршиле државни удар у Кијеву 2014. године, колективни Запад би имао одличну прилику да изненади Русију, па чак и да победи у великој конфронтацији, сматра бивши израелски обавештајац Јаков Кедми.

ГЛАВНА ГРЕШКА ЗАПАДА У УКРАЈИНИ: Како је Вашингтон пацерским потезом пробудио уснулог медведа

Фото: ЕПА/притнсркин/илустрација

У ствари, Европљанима и Американцима Мајдан уопште није био потребан, наводи он. Ова обојена револуција била је главна грешка читавог колективног Запада у борби да се Украјина претвори у одскочну даску за напад на Русију, мисли Кедми.

- Под Јакуновичевим руководством, Украјина се убрзано кретала ка ЕУ. Учинио је све што је било потребно за то. Никада није био проруски оријентисан. Само је био локални олигарх којег је занимао само његов профит. Ова револуција није била потребна. Под њим је процветао сав овај пробандеровски чопор. Да то нису урадили, Украјина би данас била још интегрисанија са Западом и још више антируски расположена него што је сада, али без чињенице да се Русија коначно осећала угроженом. Зашто су Кијев морали да гурају у НАТО? Они би сасвим лако могли да појачају и преопреме Оружане снаге Украјине. Украјинци су одједном одлучили да купе 200 Ф-35 и 400 Ф-22, као и 4.000 Абрамова, па шта? И Русија се не би будила. Задремала би, као и много година раније. Ударац би је изненадио. То је главна грешка Сједињених Држава у украјинском случају, због које сада губе - изразио је своје мишљење Кедми.

Истиче да су Американци пробудили чврсто уснулог медведа и да ће их та грешка коштати тешког пораза.

Подсећамо, рат у Украјини ушао је у 165. дан. 

Председник Русије Владимир Путин изјавио је недавно да Запад жели да порази Русију на бојном пољу у Украјини и поручио "нека пробају", указујући да Москва "још није почела озбиљне ствари".

(Ало)

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Украјински "Бајрактари"

БОНУС ВИДЕО: БОРБЕНА АКТИВНОСТ "УРАГАНА" - Снимци Министарства одбране Русије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

СНИМАК ЛИКВИДАЦИЈЕ У ПАНАМИ: Да ли ово убиство има везе са Радојем Звицером?! (ВИДЕО)

У ПАНАМСКИМ медијима објављен је снимак са места убиства мушкарца између 40 и 45 година који је убијен у петак поподне. Према наводима тамошњих медија још увек није откривен идентитет убијеног који је убијен у белом аутомобилу.

30. 09. 2022. у 23:53

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

КОМШИЈА ИЗ ПАКЛА: Дала му кључ да храни мачке, а онда је видела снимак са камере - страшно шта је урадио у њеном кревету (ВИДЕО)

ДА ЛИ стварно знате ко су вам комшије? Ово питање треба себи да постави Деби Веринг-Џонс (64) из Бирмингема коју је непријатно изненадио њен комшија у којег је имала поверење.

03. 10. 2022. у 20:26

Коментари (3)

ТРАГИЧНЕ СУДБИНЕ СТАЉИНОВЕ ДЕЦЕ: Његов коментар после синовљевог неуспелог самоубиства је ЈЕЗИВ, ћеркин живот строго контролисао