ЈАНУКОВИЧ ПОЗИВА КИЈЕВ: Престаните да лажете о "сталним победама"

Новости онлајн/Р. В.

06. 07. 2022. у 16:03

БИВШИ председник Украјине Виктор Јанукович позвао је садашње украјинске власти да престану да лажу о сталним „победама“ и почну да адекватно процењују ситуацију у земљи, ослушкујући мишљења грађана.

ЈАНУКОВИЧ ПОЗИВА КИЈЕВ: Престаните да лажете о сталним победама

Фото: Архива ВН

- Сви знају да је садашња украјинска власт неискусна и авантуристичка. И наравно, не може бити говора о било каквом безусловном поверењу у њу, чак и у недостатку алтернативних извора информација. Али сталне лажи од стране власти само убрзава њен пад, погоршава ситуацију и доводи до непотребних патњи и жртава међу украјинском војском и цивилима и угрожава будућност Украјине какву познајемо и волимо - рекао је он у изјави објављеној на страници његовог адвоката на друштвеним мрежама.

Бивши председник сматра да ће се „покушаји да се пронађу кривци за то што се живот у земљи константно погоршава од 2014. године предвидљиво свести на то да је крив било ко, али не и власт”.

- Овај одговор неће одговарати друштву, и довешће до даљег пада поверења у владу и, на крају, до катастрофе. Дакле, можда је вредно променити овај лош приступ информационој политици? Можда би требало да престанете да лажете о сталним "победама" , док ситуација у земљи показује нешто сасвим друго - рекао је Јанукович.

Према његовом мишљењу, „данас је више него икада потребна адекватна процена ситуације и поштовање најразличитијих мишљења грађана Украјине“.

- Грађани сами морају да направе избор - да се боре "до последњег Украјинца" или да покушају да спасу оно што је остало. Важно је дати прилику свима који имају конструктивне предлоге да говоре и дају шансу миру. Ово ће спасити животе Украјинаца и сачувати будућност Украјине – рекао је бивши председник Украјине.

Он је напоменуо да је потискивање неслагања и радикално одбацивање других тачака сагледавања ситуације пут који је довео до сукоба.

- Руководство Украјине мора, пре него што буде касно, да престане да дели Украјинце на праведне и неправедне, да смогне снаге да пружи руку онима који другачије процењују ситуацију. Сада је време да се ујединимо не зарад рата у коме стотине Украјинаца умиру сваког дана, већоко заједничког трагања за решењима - рекао је Јанукович.

Он је рекао да је „садашње руководство земље, нажалост, наставило традицију лажи и подигло је на нови ниво”.

- У 2019. години наша земља је чекала мир, али 2022. године, због превеликих амбиција“, пећинске дипломатије „и осредњег“ политичког циркуса, „добили смо рат“ - рекао је бивши председник.

БОНУС ВИДЕО:

УНИШТЕНА ДВА АМЕРИЧКА СИСТЕМА ХИМАРС: Министарство одбране Русије објавило снимак

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

СТРАШАН РУСКИ НАПАД: Ваздушно-космичке снаге жестоко удариле- уништени непријатељски положаји, има погинулих

МИНИСТАРСТВО одбране Русије саопштило је да су његове Ваздушно-космичке снаге у понедељак гађале положаје терористичке организације Џабхат ал-Нусра у Идлибу, убивши и ранивши већи број терориста те организације и уништивши њихове положаје.

04. 10. 2022. у 22:56

Коментари (1)

С ПИНКОМ САМ ЗАВРШИО: Жика се повукао се екрана - ево чиме се данас бави