ДА САМ ЗНАО, ТРАЖИО БИХ 10 МИЛИОНА ЕВРА: Оптужени за убиство новинарке која се борила против корупције признао злочин

Танјуг

05. 07. 2022. у 21:22

ЈЕДАН од оптужених за активирање аутомобила бомбе којом је убијена новинарка која се борила против корупције Дафне Каруана Галиција признао је злочин и рекао да би тражио већу накнаду за убиство да је знао више о њој.

ДА САМ ЗНАО, ТРАЖИО БИХ 10 МИЛИОНА ЕВРА: Оптужени за убиство новинарке која се борила против корупције признао злочин

Фото Твитер/ЕПА

- Да сам знао тражио бих 10 милиона, а не 150.000 - рекао је у интервјуу Ројтерсу Џорџ Деђорђо, мислећи на суму у еврима која му је наводно плаћена за убиство, преноси Гардијан.

Деђорђо, који је заједно са братом Алфредом и сарадником Винсом Мускатом оптужен за убиство Каруане Галиције на Малти у октобру 2017. године, такође је рекао да је за њега то био само посао и додао да му је жао, као и да ће открити и друге који су уплетени у овај злочин.

Он је навео и да није знао много о Каруани Галицији или њеној породици пре него што је пристао да учествује у њеном убиству, као и да није знао да су они обични људи, а не криминалци.

Деђорђо је признао убиство након неколико покушаја његових адвоката да му обезбеде помиловање у замену за сведочење о његовој улози у убиству Каруане Галиције и другим наводним злочинима који укључују истакнуте личности на острву.

БОНУС ВИДЕО:

РУШЕВИНЕ НА СВЕ СТРАНЕ: Последице гранатирања Белгорода, Северодоњетска и Мелитопоља

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КАКО ЈЕ УНИШТЕН НЕМАЧКИ ПОНОС: Србин први оборио авион у историји светске ратне авијације