КРАЈЊА МЕРА: Калињинградске власти предложиле да се забрани увоз и извоз робе преко балтичких држава

Новости онлајн

05. 07. 2022. у 20:39

ПОТПУНА забрана увоза и извоза било какве робе преко балтичких земаља може бити једна од могућих мера Русије као одговор на транзитна ограничења у Калињинградску област, саопштио је губернатор области Антон Алиханов.

КРАЈЊА МЕРА: Калињинградске власти предложиле да се забрани увоз и извоз робе преко балтичких држава

Фото: Принтсцреен/Јутјуб/RussianPlus

- Послали смо неколико наших предлога. Опција коју сам изнео као једну од последњих је потпуна забрана увоза и извоза било какве робе преко балтичких земаља. На тај начин би забранили кретање робе ка балтичким државама преко територије Русије, са изузетком Калињинграда - рекао је Алиханов за телевизију „Русија 24“, истакавши да тај корак сматра крајњом мером.

Губернатор је објаснио да има у виду транзитну робу која се превози преко територије Русије.

- На пример, из Азије преко Русије у балтичке луке и међународни терет који је стигао у луке балтичких држава и затим се креће или у Русију или преко наше земље у друге транзитне државе. По нашем мишљењу, то је крајња, озбиљна узвратна мера - истакао је Алиханов.

Европска унија је обуставила теретни саобраћај из Русије у европске земље још почетком априла, али је превоз робе у Калињинградску област био изузет из тих ограничења. Забрана коју је касније увела Литванија односи се само на теретни транзит робе која је под санкцијама Европске уније. Литванска железница је обавестила Калињинградску железницу о томе да се од 18. јуна прекида превоз робе која је под санкцијама ЕУ.

(Спутњик)

БОНУС ВИДЕО:

РУШЕВИНЕ НА СВЕ СТРАНЕ: Последице гранатирања Белгорода, Северодоњетска и Мелитопоља

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БОРА ЧОРБА: Срећан сам што сам при крају животног пута и нећу доживети пропаст