ПОГЛЕДАЈТЕ – УДАР РУСКЕ АРТИЉЕРИЈЕ НА УКРАЈИНСКИ ДЕСАНТ: Одбијен покушај ВСУ да пређе реку код Изјума (ВИДЕО)

П. з. с. / rybar

30. 06. 2022. у 17:25

НА друштвеним мрежама појавио се снимак артиљеријског напада на десантне јединице ВСУ.

ПОГЛЕДАЈТЕ – УДАР РУСКЕ АРТИЉЕРИЈЕ НА УКРАЈИНСКИ ДЕСАНТ: Одбијен покушај ВСУ да пређе реку код Изјума (ВИДЕО)

Фото: Министарство одбране Руске Федерације

Украјинске снаге покушале су да пређу Северски Доњец, али су их руске хаубице вратиле на другу обалу уништивши сву опрему.

Након оружаних снага РФ-а до обале Северског Донца у Балаклејском округу, украјинска војска је покушала да пређе реку у близини Залимана у сврху контранапада, али сви покушаји су били одбијени координираним радом руске “акације” и дронова.

Артиљеријска ватра уништила је понтонски прелаз Оружаних снага Украјине. Уништен је и чамац, а нанети су губици и непријатељском особљу. Као и обично, ВСУ је користио цивилни превоз у покушајима да се избегне ватра.

Русија је започела војну операцију у Украјини 24. фебруара. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Планирано је да се спроведе "демилитаризација и деназибирање Украјине", како би суду довели све ратне злочинце одговорне за "крваве злочине над цивилима" Донбасa.

Према речима Министарства одбране Руске Федерације, оружане снаге су усређене само на војну инфраструктуру и украјинске трупе и, 25. марта, завршене су главне задатке прве фазе - значајно је смањила борбени потенцијал Украјине. Главни циљ руске војске је ослобађање Донбаса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЛОВАЧКИ САВЕЗ ПРЕТИ ТУЖБОМ КАРЛЕУШИ: Позвали и Топалка - шта он каже на то