УКРАЈИНСКИ ОФИЦИРИ ОСТАВИЛИ ТРУПЕ ДА ГИНУ: Руска јединица групе "О" уништила команду 10. брдске јуришне бригаде ВСУ

П. З. С. /телеграм RVvoenkor

28. 06. 2022. у 19:34

РУСКА артиљерија методично и компетентно уништава колону са командним саставом 10. брдске јуришне бригаде Оружаних снага Украјине.

УКРАЈИНСКИ ОФИЦИРИ ОСТАВИЛИ ТРУПЕ ДА ГИНУ: Руска јединица групе О уништила команду 10. брдске јуришне бригаде ВСУ

Фото принтскрин твзвезда.ру

Команданти украјинских милитаната побегли су из Лисичанска, оставивши своје људство, али их је извиђање групе „О“ (Храбрих) пронашло код Северска, где су их руски артиљерици сравнили са земљом уз користећи коректуру артиљеријске ватре.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране режима у Кијеву“.

За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“, да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.

Како је саопштило Министарство одбране Русије, Оружане снаге нападају само војну инфраструктуру и украјинске трупе и од 25. марта су завршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине. Главни циљ је ослобођење Донбаса.

БОНУС ВИДЕО - ПОГЛЕДАЈТЕ ДЕЈСТВО РУСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: Напад на утврђене положаје украјинске војске

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА КАЖЕ ЗАКОН: Сме ли се возити у папучама и штиклама - међу возачима постоји велика заблуда везана за ову тему