НОВИ НАПАД НА СТРАНЕ БОРЦЕ У УКРАЈИНИ: Руси тврде да су уништили диверзанте озлоглашене грузијске легије

Танјуг

27. 06. 2022. у 16:22

ВОЈСКА Руске Федерације потврдила је данас ликвидацију страних плаћеника из Грузије и европских земаља код Лисичанска.

НОВИ НАПАД НА СТРАНЕ БОРЦЕ У УКРАЈИНИ: Руси тврде да су уништили диверзанте озлоглашене грузијске легије

Фото: Shutterstock/Википедија/Илустрација

Према речима портпарола руског министарства одбране Игора Конашенкова на брифингу за новинаре, руска војска је ликвидирала до сада 14 страних плаћеника у области Лисичанск, преноси агенција Интерфакс.

- 26. јуна, током борби на три километра од рафинерије нафте Лисичанск у Луганској Народној Републици (ЛНР), руске јединице су уништиле две диверзантско-извиђачке групе плаћеника, укупно 14 екстремиста - рекао је Конашенков и прецизирао да је прва група била ''међународна'' састављена од држављана разних европских земаља, а у другој групи су били само плаћеници из Грузије, припадници "озлоглашене грузијске легије".

Конашенков тврди да се у овим "бандитским формацијама боре углавном криминалци".

Он је рекао и да су уништени грузијски милитанти били умешани у "брутална мучења и убиства руских војника у близини Кијева у марту ове године".

Конашенков је упозорио да руско министарство одбране има информације о сваком плаћенику који је умешан, како је рекао, у злостављање и убиство руских војника.

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Председник Владимир Путин рекао је да је њен циљ "заштита људи који су били изложени геноциду од стране режима у Кијеву осам година".

Како је саопштило Министарство одбране Русије, 25. марта Оружане снаге Руске Федерације су извршиле главне задатке прве етапе – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ у руском војном ресору сада је ослобођење Донбаса, саопштило је Министарство одбране. Заједно са руском војском, у региону делују јединице ДНР и ЛНР.

БОНУС ГАЛЕРИЈА: Чеченски специјалци на дефилеу у Грозном

БОНУС ВИДЕО: ДЕЈСТВО РАКЕТНОГ СИСТЕМА "УРАГАН" - Погледајте снимке Министарства одбране Русије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ШТА ЗНАЧИ РЕЧ АМИН? Верници је стално користе - многи не знају право значење