УКРАЈИНА ЈЕ ПРЕШЛА ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ: Председница Савета Федерације o условима за преговоре са Кијевом

Novosti online

26. 06. 2022. у 21:54

ПРЕГОВОРИ Русије и Украјине могу се водити само ако Кијев прихвати услове Москве, изјавила је председница Савета Федерације Валентина Матвијенко.

УКРАЈИНА ЈЕ ПРЕШЛА ЦРВЕНУ ЛИНИЈУ: Председница Савета Федерације o условима за преговоре са Кијевом

Фото: Кремлин

-Наравно, да је Запад хтео, ставио би Кијев за преговарачки сто и натерао их да закључе мировни споразум. Имали су сасвим друге циљеве, друге задатке. А данас је то већ свима очигледно. Ипак, Русија није избегавала преговоре, ми смо почели преговоре са Украјином, рекла је Матвијенкова телевизији СТВ.

Она је објаснила да би преговори требало да се одвијају под "реалним условима".

-Они су познати. И ми смо их јавно објавили. То су услови који су саопштени у циљевима специјалне војне операције и, наравно, Русија неће преговарати ни под каквим другим условима, јер је Украјина та која је прешла црвену линију, додала је Матвијенко.

У Украјини се, према њеним речима, колективни Запад бори против Русије.

-Ако говоримо о томе шта се дешава у Украјини, није Русија та која ратује. То је колективни Запад, НАТО је тај који ратује са Русијом рукама Украјинаца. Зато смо морали учинимо све да заштитимо свој суверенитет и нашу безбедност. Русија је и даље спремна за преговоре, али не декларативне, без упуштања у докону причу, не измишљајући било какве шеме, теме које могу да одуговлаче преговоре. Јасно и прецизно изложени наши услови морају бити прихваћени. И то ће постати основа за преговоре, током којих се могу прецизирати нијансе и тако даље, нагласио је председник Савета Федерације Русије.

Матвијенко је рекла да су услови Русије важни и за европску стабилност уопште.

rs.sputniknews.com

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ У АКЦИЈИ: Погледајте како су уништили утврђене положаје украјинске војске

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖИВОТ ЕНЦА ФЕРАРИЈА: Из свиле у сиромаштво до светске славе