АМБАСАДА РУСИЈЕ У САД: Недопустиве идеје о новом Нирнбершком процесу против руских војника

Танјуг

16. 06. 2022. у 09:52

АМБАСАДА Русије у САД саопштила је данас да су недопустиве идеје да би против руских војника који учествују у рату у Украјини требало покренути "нови Нирнбершки процес", због наводно почињених ратних злочина, преноси ТАСС.

АМБАСАДА РУСИЈЕ У САД: Недопустиве идеје о новом Нирнбершком процесу против руских војника

УСЛОВЉАВАЊЕ Амбасада Русије у Вашингтону, Фото РИА

- Сматрамо да су недопустиве било какве спекулације о организовању ''новог Нирнбершког процеса'' против руских војника наводно одговорних за злочине у Украјини - објављено је на званичном Телеграм каналу амбасаде.

Руска амбасада у Вашингтону је истакла да руска војска „брани цивиле у Донбасу од нациста“, које подржавају Сједињене Државе и низ европских нација, наводи ТАСС.

Нирнбершки процес је назив за суђење Међународног војног суда у Нирнбергу (Немачка), од 20. новембра 1945. до 1. октобра 1946, главним нацистичким ратним злочинцима Трећег рајха, ради кажњавања одговорних за најтеже злочине током Другог светског рата.

Русија неће капитулирарти у Украјини, изјавио је раније руски амбасадор у Вашингтону Анатолиј Антонов за телевизијски канал „Соловјев лајв”.

- Кажемо одлучно и јасно, врло смо самоуверени, бар могу да кажем у име дипломата који раде овде, да неће никада бити никакве капитулације. Самоуверени смо да ће сви циљеви које је поставио врховни командант нашој војсци бити потпуно испуњени. Никада нећемо одустати, нити ћемо одступити - казао је Антонов, пренео је ТАСС.

Амбасадор је оценио да су циљеви и задаци руске војне операције у Украјини јасно дефинисани.

БОНУС ВИДЕО: КРАЈ НА ВЕШАЛИМА: Највеће суђење 20. века ратним злочинцима одржано је у Нирнбергу

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

БОЛНА ИСПОВЕСТ ЖИКЕ ТОДОРОВИЋА: Никада се није опоравио од изненадне смрти оца и сина