ЏОНСОН СА ЧЛАНОВИМА КАБИНЕТА: "Да подвучемо црту и покренемо реформе"

Танјуг

07. 06. 2022. у 12:43

БРИТАНСКИ премијер Борис Џонсон саопштио је данас члановима кабинета да је потребно да покрену тржишну реформу на страни понуде, како би се смањили трошкове за потрошаче и владу, а захвалио је својим високим министрима на подршци, након што је победио на гласању о поверењу у парламенту.

ЏОНСОН СА ЧЛАНОВИМА КАБИНЕТА: Да подвучемо црту и покренемо реформе

Фото: АП

- Ми као министри из Конзервативне странке морамо бити стално уверени да у свакој фази свог рада покрећемо реформу и подижемо вредност - нагласио је Џонсон у обраћању свом кабинету, преноси Ројтерс.

Британски премијер састао се са својим министрима како би изнео планове за нове владине мере у наредним недељама, након што је му је синоћ на гласању о поверењу парламент дао подршку.

- Сада смо у могућности да повучемо црту испод питања о којима наши противници желе да разговарају, и можемо да наставимо да причамо о томе шта мислим да људи у овој земљи желе да имају - рекао је Џонсон.

Његов кабинет је раније издао саопштење у којем се каже да ће премијер искористити данашњи тематски састанак са министрима да изложи своје планове за наредне недеље, укључујући нове мере које ће помоћи смањењу трошкова бриге о деци и омогућити већем броју људи да купе сопствене некретнине.

Касно синоћ за Џонсонов останак на челу владе гласало је 211 посланика, а против је било 148, али незадовољство унутар његове Конзервативне странке је веће од очекиване, што га оставља политички рањеним и приморава га да се бори да поврати поверење колега и нације, навео је Ројтерс.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

МОЛИТВА ИЗ ХИЛАНДАРА: Вучићу, издржи искушења и притиске

У БЕСЕДИ за славском трпезом у манастиру Хиландар на Светој Гори, игуман Методије позвао је данас окупљене вернике и сав верни народ да се помоле за судбину Косова и Метохије, као и за оне који ће одлучивати о судбини јужне српске покрајине.

27. 01. 2023. у 15:36

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

РЕЦЕПТ ЗА НАЈУКУСНИЈУ САРМУ: Тајна је у запршци и састојку на дну лонца

У смесу за сарму увек додајте нешто сувог меса, сарма ће добити финији укус, али ипак морате да пазите да због сувог меса не буде прежестока. Пре него што ставите суво месо у сарму обавезно га прокувајте.

27. 01. 2023. у 18:41

Коментари (0)

Двојезичне државне школе све траженије, а једна се ускоро отвара и у Београду на води!