КЛИЧКО ДЕМАНТОВАО: Нисам коментарисао Србију и Албанију

А. Илић

27. 05. 2022. у 19:01 >> 19:05

НАКОН Скандалозног текста у швајцарском, проалбанском порталу "Ле цантон 27" у којем је Виталиј Кличко Србе назвао агресорима, а потом и одговора Ненада Боровчанина, на Инстаграм налогу огласио се градоначелник Кијева који све то негира.

КЛИЧКО ДЕМАНТОВАО: Нисам коментарисао Србију и Албанију

Фото: ЕПА

Некадашњи шампион света у боксу Виталиј Кличко огласио се на свом званичном Инстаграму након спорне изјаве.

Написао је да је цитат који је проалбански медиј у Швајцарској "Ле цантон 27" објавио - лажан.

- Пријатељи! Неки страни онлајн медији, укључујући и руске, даље су ширили мој наводни "цитат" о Србији и Албанији.

Нисам коментарисао. И пре него што прештампају ову наводну информацију и нешто цитирају новинари би требало да затраже аудио или видео потврду такве ексклузиве - стоји у опису.

Подсетимо, Кличкова изјава изазвала је велику реакцију у Србији, али и на целом Балкану.

- Веома ми је драго што сам први пут срео једног албанског новинара, што је добра прилика да пренесем поруку вама, албанском народу на Балкану. Чули смо и читали да сте и ви Албанци, као и ми Украјинци, људи мира, слободољубиви, али и борци који воле потребу, коју нам неко намец́е. Данас се боримо против руског режима који покушава да окупира Украјину, као ви који сте некада били окупирани од Србије… - наводно је рекао Кличко за швајцарски лист, а који су пренели сви медији на Балкану и већем делу Европе.

На Кличкову изјаву брзо је реаговао и његов пријатељ и спаринг партнер Ненад Боровчанин.

- Виталиј Кличко је издао и погазио сопствене корене, па и не чуди што се у политици понаша као нокаутирани боксер у рингу. Некада је био нормалан човек и спортиста, када смо тренирали заједно, или се само тако представљао, али је у њега ушло неко ЗЛО пред крај боксерске каријере. И не чуди то његово садашње нељудско понашање, с обзиром на то да су га ментори тада обучавали за тзв. вештине „говорништва и јавног наступа”. Из истих разлога сам прекинуо са њим сваку комуникацију, управо када га је то ЗЛО поставило на чело колоне у МАЈДАНУ и где је направљен раздор између два братска народа, украјинског и руског. Сада поново продубљује сукобе и покушава да направи нове, при чему до линије фронта долази да се фотографише и да да запаљиве изјаве за медије, а спава у својој скупоценој вили на периферији Кијева. Заборавио је да спорт треба да мири људе, а не да их завађа, како је говорио Мендела којег је цитирао док је боксовао – каже Боровчанин.

Раније се огласио и министар Унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

- Да Кличко било шта зна о историји, знао би да је Косово и Метохија део Србије и да није могуће окупирати сопствену земљу. Онај ко пореди Донбас и КиМ, мора бити спреман да у поређењу иде до краја. Ако Кличко тврди да су Шиптари били окупирани и да су се оружаном побуном ослободили Србије и српског окупатора, онда су и Руси у Донбасу, такође, окупирани и  имају право да се ослободе украјинског окупатора.

БОНУС ВИДЕО: КАД ДРЖАВА БРИНЕ О ШАМПИОНИМА: Како су се низали успеси Србије у 2021. години

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)