ПУТИН СКРЕНУО ПАЖЊУ АУСТРИЈСКОМ КАНЦЕЛАРУ: Украјинска страна мора што пре да очисти луке за слободан пролаз блокираних бродова

Р. В.

27. 05. 2022. у 16:50

РУСКИ председник Владимир Путин је телефоном разговарао са аустријским канцеларом Карлом Нехамером, а две стране су разговарале о Руској специјалној операцији у Украјини.

ПУТИН СКРЕНУО ПАЖЊУ АУСТРИЈСКОМ КАНЦЕЛАРУ: Украјинска страна мора што пре да очисти луке за слободан пролаз блокираних бродова

FOTO: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Путин је скренуо пажњу аустријској канцеларки на то да Кијев треба што пре да очисти луке за слободан пролаз блокираних бродова, преноси прес-служба Кремља.

- Скренута је пажња на то да украјинска страна треба што пре да очисти луке за слободан пролаз блокираних бродова - наводи се у извештају.

Владимир Путин је током телефонског разговора обавестио и аустријског канцелара Карла Нехамера о раду на обезбеђивању безбедности пловидбе у водама Азовског и Црног мора, преноси прес-служба Кремља.

Карл Нехамер, Фото АП

- Председник Русије је на захтев савезног канцелара Аустрије дао оцену ситуације у контексту текуће специјалне војне операције за заштиту Донбаса и обавестио о раду на обезбеђивању безбедности пловидбе у водама Азова и Црног мора - наводи се у извештају.

Руски председник Владимир Путин указао је аустријском канцелару Карлу Нехамеру да је Кијев саботирао преговарачки процес између представника Русије и Украјине, преноси прес-служба Кремља.

- Указано је да је Кијев саботирао преговарачки процес између представника Русије и Украјине - наводи се у саопштењу.

Напомиње се да је Владимир Путин потврдио аустријском канцелару Карлу Нехамеру посвећеност Руске Федерације да поштује уговорне обавезе за испоруку природног гаса Аустрији.

- Потврђена је посвећеност Русије да се придржава уговорних обавеза за снабдевање Аустрије природним гасом - наводи се у извештају.

БОНУС ВИДЕО:

ЈЕДАН ПРОЈЕКТИЛ РАЗНОСИ БЕТОНСКИ БУНКЕР: Погледајте дејство руских хаубица "Малка"

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗБОГ МИРА И БЕЗБЕДНОСТИ: Данас хитан састанак СБ УН о Украјини