"КАТЕГОРИЧНО ДО ИДИОТИЗМА" Медведев: Услови Зеленског за примирје су неизводљиви

Танјуг

26. 05. 2022. у 22:20

ЗАМЕНИК председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио је данас да услови које председник Украјине Володимир Зеленски поставља за примирје нису изводљиви.

КАТЕГОРИЧНО ДО ИДИОТИЗМА Медведев: Услови Зеленског за примирје су неизводљиви

Фото: Танјуг

- Услови које Зеленски поставља за примирје су категорични до идиотизма и у принципу неизводљиви - истакао је Медведев на Телеграму, пренео је ТАС С.

Он је казао да председник Украјине захтева да Донбас и Крим поново украде, као да није свестан воље њихових становника.

Медведев је рекао и да би савез Немачке и Пољске који ескалира ситуацију око Украјине имао користи ако би та земља нестала са мапе.

Он је указао на изјаву немачког канцелара Олафа Шолца да Немачка неће прихватити мировни споразум који је наметнула Русија, што је исти став који има Украјина.

- Зашто је Шолцу потребна Украјина? Не морате да идете далеко у тражењу одговора. Пољско-пруски савез, који свом снагом ескалира ситуацију и гура поремећеног Зеленског на све катастрофалније изјаве и акције, имао би велику корист ако држава Украјина нестане са мапе - навео је Медведев.

- Биће фабрика без надзора, усева, рудника угља, стратешког простора и људских ресурса. Сећам се да је неко већ крајем 1930. године причао на исти начин, на истом језику и са истим жаром. Како се то завршило, познато је - рекао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КРЕМЉ ПОТВРДИО: Ево какву поруку је Зеленски послао Путину - видите како је успео да је председник Русије ЛИЧНО добије