ПОТРЕСНО: Деветогодишњак о пуцњави у школи у Тексасу - нападач изговорио језиве речи пре масакра

Novosti online

26. 05. 2022. у 17:51

УЧЕНИЦИ који су преживели смртоносну пуцњаву у основној школи Роб у којој је у уторак убијено 19 ученика и два наставника описали су мучне тренутке након што је нападач ушао у школу.

ПОТРЕСНО: Деветогодишњак о пуцњави у школи у Тексасу - нападач изговорио језиве речи пре масакра

Фото: Танјуг

Ченс Агире (9) ученик трећег разреда школе у ​​Увалдеу у Тексасу, рекао је да су се он и његови другари из разреда сакрили у кафетерији када су чули пуцњеве.

- Сви су били уплашени. Сви смо били у паници јер нисмо знали шта се заиста дешава - рекао је он у извештају који је снимила америчка ТВ станица.

Ученик је описао да је видео нешто што му је изгледало као "хиљаде полицајаца" у кафетерији, док су се он и остали ђаци скривали иза бине у просторији.

- Морали смо да напустимо школу - рекао је.

У разговору за ЦБС, ученик четвртог разреда који је био у учионици у којој су деца убијена присетио се да је нападач ушао у просторију и рекао: "Време је да се умре".

- Када сам чуо пуцњаву кроз врата, рекао сам свом пријатељу да се сакрије испод нечега да нас не би пронашао - рекао је дечак КЕНСУ.

Он је рекао да су се он и још четири дечака склонили испод стола преко којег је био столњак, што их је можда сакрило од погледа убице.

- Када су полицајци дошли, један од њих је рекао: "Вичи ако ти треба помоћ" - рекао је дечак и додао:

- Једна особа из мог разреда је рекла: "Упомоћ". Момак је то чуо и ушао је и упуцао је. Полицајац је упао у ту учионицу. Мушкарац је пуцао у полицајца. И полицајци су почели да пуцају.

Дечак је описао и моменат када је пуцњава престала, када су напустили место на коме су се скривали.

- Само сам отворио завесу и испружио руку. Изашао сам са својим пријатељем. Знао сам да је полиција ту. Видео сам оклоп и штит.

Ученик је захвалио својим учитељицама Ирми Гарсији и Еви Мирелес, које су обе погинуле у пуцњави у школи, због тога што су спасиле животе преживелих ученика.

- Били су добри учитељи. Стали су испред мојих другова из разреда да помогну, да их спасу.

Једна учитељица, која је инсистирала на анонимности, описала је своје мучно искуство када је покушавала да увери ученике да ће све бити у реду ако остану сакривени.

Она је рекла да су њени ђаци гледали Дизнијев филм тог јутра у склопу прославе на крају школске године, када је звук пуцњаве одјекивао ходником. Викала је својим ученицима да се склоне испод својих столова док је јурила да закључа врата учионице.

- Вежбали су за овај дан годинама - рекла је она, мислећи на вежбе у случају пуцњаве које су постале норма у школама у САД.

- Знали су да ово није вежба. Знали смо да морамо да ћутимо или ћемо се у супротном одати. Наша деца ово нису заслужила. Била су вољена. Не само од стране њихових породица, већ и њихове породице у школи.

БОНУС ВИДЕО - ВОЈСКА ДНР У "АЗОВСТАЉУ": Погледајте изблиза рушевине челичане и тајне подземне просторије

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ БОРОВЕ ШУМЕ И ЧИСТОГ МОРА: Топла препорука за хотел Sealife Kemer Resort 5*