ДВОЛИЧНОСТ ВАШИНГТОНА Захарова: САД траже од других да се прикључе санкцијама Русији, иако оне штете њима самима

Новости онлајн

25. 05. 2022. у 16:01

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе се труде да привуку још више држава на страну антируских санкција, иако већ признају да ограничења иду на штету њима самима, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

ДВОЛИЧНОСТ ВАШИНГТОНА Захарова: САД траже од других да се прикључе санкцијама Русији, иако оне штете њима самима

Фото: Профимедиа

Она је још додала и да Москва није добила италијански план за решавање сукоба у Украјини.

- Бела кућа наставља да увлачи у антируску ‘санкциону рупу’ коју је ископала све већи број држава... Све то се дешава док администрација отворено признаје очигледну чињеницу: антируске санкције наносе велику штету самом Запдау, што се одражава у вртоглаво високим ценама на бензинским станицама, повећању цена сировина, хране, струје, као и друге робе. Све се то представља као интрига Москве, али је то, заправо, одраз њихових сопствених поступака и политике - објаснила је она на брифингу.

Како је оценила, Вашингтон, увођењем санкција на испоруке руских угљоводоника, покушава да заузме празно место Русије на светским тржиштима.

- То се дешава у позадини отворене дволичности Вашингтона који прибегава методама недобронамерне конкуренције и жели да заузме наше место на спољним тржиштима. Американци, који и сами располажу великим резервама угљоводоника, захтевају од других држава које су претрпеле дефицит и поскупљење ресурса да одустану од увоза руске нафте - нагласила је она.

Захарова је још прокоментарисала да не вреди да се канадске власти претварају да су санкције против московског седишта канадске државне радио-телевизијске компаније „Си-Би-Си“ биле неочекиване.

Недавно је објављено да се затвара корпоративно седиште канадске компаније у Москви, као реципрочна мера на забрану емитовања „РТ“ и „РТ Франс“ у Канади.

Захарова је подсетила да су представници компаније напустили Русију по сопственој жељи још почетком марта ове године.

БОНУС ВИДЕО:

ВОЈСКА ДНР У "АЗОВСТАЉУ": Погледајте изблиза рушевине челичане и тајне подземне просторије

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САЗНАЈЕМО! Вест коју је Вучић заборавио да саопшти: 100.000 људи који су добили ваучере од 5.000, добиће још 10.000 динара