ОМВ ПЛАЋА ГАС У РУБЉАМА: Аустријска енергетска компанија отворила рачун у Гаспромбанци

П. З. С. / риа.ру

20. 05. 2022. у 20:18

АУСТРИЈСКИ ОМВ одлучио је да пређе на плаћање руског гаса у Гаспромбанци, тако што ће претворити евре у рубље, преноси Ројтерс позивајући се на портпарола компаније.

ОМВ ПЛАЋА ГАС У РУБЉАМА: Аустријска енергетска компанија отворила рачун у Гаспромбанци

Фото: Ј.С.


Аустријска енергетска компанија ОМВ придружује се другим европским компанијама које преносе плаћања у еврима за руски гас Гаспромбанци, саопштила је у петак, додајући да не очекује проблеме са трансфером у рубље, пише агенција.

Агенција додаје да је, према речима портпарола компаније, ОМВ спровео процес плаћања за снабдевање гасом који није у супротности са санкцијама. „Сматрамо своје обавезе плаћања испуњеним преносом износа у еврима“, додаје портпарол.

Раније је шеф компаније Алфред Стерн рекао да ће следећа уплата за руски гас бити у мају, а такође је напоменуо да ОМВ анализира питање плаћања руског гаса у рубљама по новој шеми и развија решење које не би било у супротности са режимом санкција.

ОМВ је једна од највећих компанија у централној Европи. Бави се истраживањем и производњом угљоводоника у 17 земаља, укључујући земље Северне Африке, Северозападне Европе, Блиског истока, Каспијског региона, Аустралије и Новог Зеланда.

БОНУС ВИДЕО - СНИМАК ИЗ МАРИУПОЉА: Нацисти "Азова" пуцали на руски тенк Т-72

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СТРЕС И ПСИХОЛОШКЕ ЗАМКЕ: Докторка открива које грешке Срби често праве током ПОСТА