(МАПА) РУСИ У ОФАНЗИВИ, УКРАЈИНЦИ СЕ ГРЧЕВИТО БРАНЕ: Заузето више насеља код Попасне, припадници ВСУ покушавају пробој из окружења

П. З. С. /телеграм rybar

20. 05. 2022. у 19:33

СПЕЦИЈАЛНА војна операција Русије у Украјини почела је 24. фебруара. У току су жестоке борбе у Донбасу и код Изјума.

(МАПА) РУСИ У ОФАНЗИВИ, УКРАЈИНЦИ СЕ ГРЧЕВИТО БРАНЕ: Заузето више насеља код Попасне, припадници ВСУ покушавају пробој из окружења

Фото АП


Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

На друштвеним мрежама дат је пресек стања на војишту код Попасне.


*Оружане снаге РФ прошириле су зону безбедности западно од Камишевахе: заузето је насеље је Липовоје. Борбе се воде у Врубовки и самј Камишевахи. Украјинска артиљерија је данас у центру Камишевахе гађала конвој логистичке подршке Оружаних снага РФ, који је кренуо ка рејону јуче заузете железничке станице.

*Групација Оружаних снага Украјине у троуглу Горскоје-Золотоје-Камишеваха наставља жесток отпор и не престаје да покушава да деблокира опкољење.

*Западно од Владимировке, јединице Ваздушно-десантних снага, заједно са јуришним групама Вагнер ПМЦ, заузеле су доминантне висове северно од насеља Стјаповка.

*Југозападно од Попасне, Вискрива је заузета.

Русија је започела војну операцију у Украјини 24. фебруара. Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. Према томе, према њему, планирано је да спроведе "демилитаризација и деназибирање Украјине", како би суду довели све ратне злочинце одговорне за "крваве злочине над цивилима" Донбасе.

Према речима Министарства одбране Руске Федерације, оружане снаге су упечатљиве само на војну инфраструктуру и украјинске трупе и, 25. марта, завршене су главне задатке прве фазе - значајно је смањила борбени потенцијал Украјине. Главни циљ руске војске је ослобађање Донбаса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)