(МАПА) ПРОБОЈ ЛИНИЈА У ДОНБАСУ – ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Прети окружење 21.000 припадника ВСУ код Красног Лимана и Северодоњецка

П. З. С. / телеграм voenkorKotenok

19. 05. 2022. у 22:31

СПЕЦИЈАЛНА војна операција Русије у Украјини почела је 24. фебруара. У току су жестоке борбе у Донбасу и код Изјума, праве се "котлови" за украјинске трупе.

(МАПА) ПРОБОЈ ЛИНИЈА У ДОНБАСУ – ИЗВЕШТАЈ СА ФРОНТА: Прети окружење 21.000 припадника ВСУ код Красног Лимана и Северодоњецка

Фото Танјуг/АП/printscreen telegram vysokygovorit/youtube rt

Председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“.

Војни експерт Борис Рожин дао је кратку анализу стања на фронту за телеграм канал Военкор Котенок З.


МАРИУПОЉ
Наставља се предаја остатака Мариупољске групе на Азовстаљу. До вечери 19. маја, више од 1800 непријатељских војника и официра се предало. Ово је највећи губитак – предаја припадника Оружаних снага Украјине од 2014. године. Процес се наставља. Већ се припрема трибунал за ратне злочинце.


ЗАПОРОЖЈЕ
На линији Каменскоје-Орехов-Гуљаиполе-Велика Новоселовка без значајнијих промена. Позиционе борбе.

УГЛЕДАР
Борбе у рејону Новомихаиловка и Угледар. Нема значајнијег помака у овом правцу.

МАРИНКА
Позиционе борбе у селу се настављају. У селу нема значајнијег помака.

Илустрација риафан.руАВДЕЈЕВКА
Борбе у области Новоселка-2 и Новобахмутовке, као и на периферији Њујорка. Непријатељ интензивно гранатира Јасиноватају.

ЛНР
Офанзива у рејону Попасне се успешно развија. Трупе су заузеле Троицко северно од Светлодарска. Западно од Попасне воде се борбе за Пилипчатино.
ПМЦ "Вагнер" је заузео Трипоље, а падобранци - Владимировку, приближавајући се скоро Соледару. Заузета су и села Дружба и део Нове Каменке. Из овог правца већ је под ватром аутопут Соледар-Лисичанск.
Претња од оперативног опкољавања целе Северодоњецке групације расте. Сам Северодоњецк се јуриша са три стране. Потврђено је заузимање села Шчедришчево на периферији Северодоњецка.

ИЗЈУМ
Борбе у области Красног Лимана, где је до 1.200-1.500 непријатељских војника под претњом опкољавања. Тешке борбе се воде и у шуми код Долгенкија. Непријатељ пружа упорни отпор у рејону Привоље и Светлогорск.

ХАРКОВ
Оружане снаге РФ су потиснуле непријатеља са границе код села Терновое и поново га вратиле под контролу. Постоје извештаји о борбама за село Рубижноје југозападно од Волчанска. Такође, појачани су напади на положаје Оружаних снага Украјине у Харковској и Сумској области као одговор на гранатирање пограничних села у Белгородској и Курској области.

НИКОЛАЕВ
Нема значајних промена у правцу Николаев, Кривои Рог и Никопољ.

ОДЕСА
Нема значајних промена. Непријатељ наставља да прича о претњи искрцавања и врши извиђање у правцу Змијског острва. У току су радови на оштећеном железничком мосту у Затоки, који је од стратешког значаја.

БОНУС ВИДЕО - РУСКИ "АЛИГАТОР" И "КРОКОДИЛ" У АКЦИЈИ: У бришућем лету јуре ка украјинским положајима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

КО ЈЕ ТЕЛОХРАНИТЕЉ МАКСИМ? Сенка Зеленског - од оптужби због везе с моћним олигархом, до шефа Службе безбедности