(МАПА) СПРЕМА СЕ УКРАЈИНСКА ОФАНЗИВА КОД ХАРКОВА: Војска довлачи нове јединице и артиљерију пред одлучујући удар

П. З. С. /телеграм rybar

19. 05. 2022. у 17:36

СПЕЦИЈАЛНА војна операција Русије у Украјини почела је 24. фебруара. У току су жестоке борбе у Донбасу и код Изјума, док се припадници ВСУ припремају за напад.

(МАПА) СПРЕМА СЕ УКРАЈИНСКА ОФАНЗИВА КОД ХАРКОВА: Војска довлачи нове јединице и артиљерију пред одлучујући удар

Фото Танјуг/АП

У овом тренутку, Оружане снаге Украјине јачају линију фронта код Старог Салтова и Золочева. Додатна командна места су распоређена у Черноглазовки и Пешчаном.

У близини Трна воде се борбе. Јединице Оружаних снага РФ су ноћу стигле до северозападне периферије насеља, блокирајући излазе на државну границу. Према непотврђеним извештајима, у овом тренутку насеље је поново у "сивој зони".

Западно од Казачјег Лопана, украјинске јединице проширују своју зону контроле, “копајући” по селима у „сивој зони“. Јединице Тернопољске 105. бригаде територијалне одбране ушле су у Гурјев Казачок и Барановку.

Илустрација телеграм rybar

Америчке хаубице М777 су вероватно пребачене у Золочев и Шестаково. Артиљеријске јединице 14. омбр и 10. огшбр пребачене су у Циркуни. Артиљерија Оружаних снага Руске Федерације наставља да води баражну ватру на Золочев.

На источној обали Северског Донца настављају да делују ДРГ (диверзантске групе) Оружаних снага Украјине. Хотомља је под условном контролом Оружаних снага Украјине: украјинске јединице делују у близини.

Офанзива Оружаних снага Украјине на положаје Оружаних снага РФ још није почела: примарни задатак украјинске стране је стабилизација фронта код Тернове и Рубижње, као и сузбијање ватрених положаја у Казачјем Лопану и Цуповка.

БОНУС ВИДЕО: АКЦИЈА КОД МАРИНИКЕ: Руска артиљерија удара по украјинским положајима

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

РУСИ ПОТВРДИЛИ: Тржни центар је погођен, али није наша грешка